”Arkiv X” kommer tillbaka med ny säsong

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
”Arkiv X” 1995.

TV

De sågades för förra comebacken.

Nu meddelar tv-kanalen Fox att ”Arkiv X” kommer tillbaka.

– Jag har varit redo sedan 93, skriver David Duchovny på Twitter.

Den efterlängtade comebacken med sex avsnitt förra året sågades stort.

Nu meddelar Fox att ”Arkiv X” kommer tillbaka med en elfte säsong. Enligt kanalen kommer Gillian Anderson och David Duchovny tillbaka för tio avsnitt ihop med skaparen och exekutiva producenten Chris Carter.

Gillian Anderson twittrade ”Är du redo för mer sånt här?” till Duchovny ihop med en bild på dem båda och hashtagen ”TheXFiles. ”Oh ja, jag har varit redo sedan 93”, svarade motspelaren.

Ska sändas nästa år

Den nya säsongen spelas in med start i sommar och sänds i början av nästa år, enligt Hollywood Reporter. Den nya säsongen sänds, precis som den förra, av TV3, Viaplay och Viafree, berättar MTG:s presschef Susanne Nylén.

– Det är otroligt glädjande att ”Arkiv X” kommer tillbaka igen efter förra comebacken. Det är ett format som många vuxit upp med och älskat. Vi kommer att försöka lägga de tio avsnitten så nära USA som möjligt precis som förra året då vi sände inom 24 timmar, säger Susanne Nylén.

De två första avsnitten då lockade 408 000 respektive 342 000 tittare under en och samma kväll. Sedan rasade siffrorna ner till 188 000 tittare för avsnitt fem och slutade på strax under 200 000 för finalavsnittet.

– Det är generellt väldigt svårt för inköp att ta för sig i dagens tv-klimat där många streamar och tittar på andra plattformar, men det fungerade väldigt bra, framförallt för att vara klockan 22 på kvällen, säger Susanne Nylén.

Innan comebacken sändes ”Arkiv X” mellan 1993 och 2002 och har genererat två spinoff-filmer.

Publicerad:

LÄS VIDARE