PRESENTERAS AV

3-åriga Iries cykel blev stulen – Albin, 14, tillverkar en ny

avMalin Wigen

1 av 4 | Foto: Privat
Iries cykel blev stulen.

När Albin Hedström, 14, fick höra att Iries cykel var borta hörde han av sig direkt, skriver Norran.

– Här är en liten tjej som vill cykla och då borde man bygga en cykel åt henne så att hon får cykla, säger han till Aftonbladet.

När treåriga Iries kom hem förra torsdagen gjorde hon en hemsk upptäckt – hennes cykel var stulen. Iries blev väldigt ledsen.

– Hon såg direkt att den var borta, den stod ju där på dagen. Hon undrade när den skulle komma hem igen, säger hennes mamma Sara.

Sara som blev arg över att någon stulit från ett barn kontaktade Iries mormor Lena Söderström som blev ännu argare. Lena la ut en efterlysning efter cykeln på Facebook där hon vädjade till tjuven att lämna tillbaka den.

”Bad om färg och tum”

En som såg annonsen var 14-årige Albin Hedström. Sedan flera år tillbaka sysslar han med att bygga cyklar av reservdelar på sin fritid. När han såg att Iries blivit av med sin cykel hörde han av sig direkt.

– Det var ju inte roligt att se alls. Jag kontaktade Lena om jag skulle bygga en cykel till Iries och bad om färg och tum och sådant, säger han och fortsätter:

– Här är en liten tjej som vill cykla och då borde man bygga en cykel åt henne så att hon får cykla.

Cykeln kom tillbaka – bygger ändå

Men dagen efter var Iries cykel tillbaka. Någon hade fått dåligt samvete och lämnat tillbaka den, gissar Lena. Hon kontaktade Albin för att säga att han inte längre behövde bygga en cykel – Men han sa att han ville göra det ändå.

– Man tyckte så synd om henne, även om hon fått tillbaka den, säger Albin.

Han meddelar att cykeln kommer att bli klar snart.

– Jag ska ju bara se till att allt funkar sen också.

Foto: Skärmdump
Albin Hedström

”Det finns änglar”

Lena, som redan var rörd från början, är ännu mer rörd nu.

– Vilken otroligt fin kille. Det finns änglar. Han, som också är en ung kille, behövde egentligen inte bry sig överhuvudtaget. Han borde ha otroligt stolta föräldrar, säger Lena.

Även Iries mamma hyllar Albin.

– Det är så himla fint att någon kan göra så. Det är så hemskt att hon får uppleva redan nu att det finns dumma människor som kan göra så. Men så fick hon också veta att det finns människor där ute som vill göra något fint för andra.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

ARTIKELN HANDLAR OM