Tumba-pappan förhörd: Förnekar mord och mordbrand

Av: John Granlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Tumba-pappan misstänks ha hällt ut bensin i sitt eget hem och tänt på.

Mamman och den vuxne sonen i familjen dog och i dag begärdes pappan häktad.

– Han förnekar att han gjort sig skyldig till mord och mordbrand, säger advokaten Anna Dahlbom Langley.

Brandkåren larmades till det lugna radhusområdet i Tumba strax före klockan 3 i går natt.

Då stod familjens parhus redan i full brand.

Senare under morgonen stod det klart att mamman och den vuxne sonen i familjen hade omkommit. Utöver pappan fanns ytterligare tre personer i huset som överlevde med lindrigare skador, enligt åklagaren.

När polisen kom till platsen ska pappan ha sagt saker till polis och räddningspersonal som gjorde att han omgående kom att bli huvudmisstänkt.

– Han har gjort vissa uttalanden till räddningspersonal och fanns också på platsen, sa åklagaren och förundersökningsledaren Emma Olsson i går.

1 av 9 | Foto: Pontus Orre

Förnekar brott

Mannen anhölls på onsdagseftermiddagen misstänkt för mord och mordbrand. I dag hölls det första fördjupade förhöret i närvaro av mannens advokat.

– Det har under förmiddagen hållits förhör med min klient där jag har närvarat. Han har lämnat sin version av vad som har hänt och förnekar att han gjort sig skyldig till mord och mordbrand, säger advokaten Anna Dahlbom Langley.

På torsdagseftermiddagen begärde åklagaren mannen häktad misstänkt för två fall av mord samt mordbrand.

– Den misstänkte har lämnat lite uppgifter i sitt första förhör som vi får se om vi kan få svar på, vi ska också kontrollera vissa uppgifter som han har lämnat, säger åklagaren Emma Olsson.

Flera grannar som Aftonbladet pratar med säger att den mordmisstänkte pappan levt ett ordnat familjeliv och alltid gjort ett gott intryck på sin omgivning.

– Han brukade alltid hälsa och byta några ord när vi sågs. Allt har verkat helt normalt, säger en granne.

En annan granne berättar att familjen vaknade av eldsvådan – och att han mötte den nu mordmisstänkte pappan utanför det brinnande huset.

– Jag visste ju inget om vad som hade hänt då och gick fram till honom och tog honom i handen för att på något sätt trösta honom. Då sa han till mig att ‘vi har bråkat’. Jag tänkte att han var i chock över vad som hade hänt, säger grannen.

Grannen säger att den nu misstänkte mannen hade någon form av skador på sin hand och även över bröstet.

– Jag är fortfarande chockad över det här. Det är jätteotäckt, säger grannen.

Som Aftonbladet kunde rapportera i går låg paret i familjen i skilsmässa. Bara två dagar före branden beställdes skilsmässohandlingar från Skatteverket till den aktuella adressen.

Senast till helgen måste åklagaren ta beslut om mannen ska häktas eller inte.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN