Blågults val: Ska bo på lyxpalatset

”Ibland får det kosta lite extra...”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Blågult har valt sitt boende för EM 2020.

De ska bo på ”Carton House” – ett lyxigt palats från 1700-talet.

– Kostar det så smakar det, säger landslagschef Stefan Pettersson.

Det svenska herrlandslaget fick en bra lottning i EM. I alla fall geografiskt. De slapp mardrömsresor till Baku i Azerbajdzjan och ska i stället spela sina matcher i spanska Bilbao och irländska Dublin.

Två av de tre gruppspelsmatcherna spelas i Dublin. Därför har ”Blågult” valt att ha sin bas i just den staden. Nu har man dessutom valt ett boende.

”Mest historiska”

Valet föll på ”Carton House”, ett palats från 1700-talet som numera gjorts om till hotell och spa. På Uefas officiella hemsida beskrivs byggnaden som ”en av Irlands mest historiska”.

– Vi har varit i Dublin och rekat och det här var ett av alternativen som passade oss bäst, säger landslagschef Stefan Pettersson.

Är det Uefa som bekostar boendet?

– Nej, det här betalar förbundet självt.

Är det stora summor vi pratar om?

– Jag har inte den exakta prislappen i huvudet, men oavsett så betyder det väldigt mycket för oss att ha ett bra boende. I slutändan får det inte handla om kronor och öre. Det viktigaste är att vi trivs, säger Pettersson.

1 av 4 | Foto: Carton House

Kopierar VM-succén

Blågult tog sig hela världen till kvartsfinal i VM 2018. Pettersson tror att boendet kan ha haft en positiv inverkan på det fina resultatet.

– Vi hade säkerligen inte det billigaste boendet i Ryssland heller, men ibland får det kosta lite extra. Oftast smakar det desto bättre då. Att bo i en bra miljö är extra viktigt när man har en så pass intensiv tid tillsammans som under ett mästerskap, säger Stefan Pettersson.

Publicerad:

LÄS VIDARE