Durmaz utan familjen i Turkiet efter att ligan pausats: ”Jättetufft”

Av: Robin Söderlund

Publicerad:
Ligaspelet pausat för Durmaz i Turkiet
Foto: Pontus Orre/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ligaspelet pausat för Durmaz i Turkiet

Den turkiska ligafotbollen pausades under torsdagen på obestämd tid.

Sveriges landslagsrutinerade mittfältare, Jimmy Durmaz, tycker att det är ett bra beslut – men ser nu ut att få stanna i Turkiet utan familjen som sedan coronautbrottets start befinner sig i Sverige.

– Det är jättetufft, speciellt när man är inlåst hemma för det mesta, säger Durmaz till SVT Sport.

Efter 26 omgångar i Süper Lig hänger Jimmy Durmaz och hans Galatasaray med i toppen av tabellen. Man är tre poäng bakom Trabzonspor och Basaksehir på en tredjeplats.

En position som man kan få stå stilla på ett tag framöver, detta då Turkiet nu tagit beslutet att pausa de stora idrottsligorna i landet på grund av coronavirusets framfart.

Durmaz, som fått speltid i sju ligamatcher den här säsongen, tycker att det är ett korrekt beslut.

– Det är skönt att det beslutet kommit. Det var tufft att spela förra matchen. Mentalt tror jag inte många var så fokuserade på att spela fotboll. Det mesta snacket var om corona.  Det är klart frustrerande. Vi snackar om vår egen hälsa och våra egna liv. Vi har familjer allihopa, säger han till SVT Sport.

”Det är jättetufft”

Durmaz blir kvar i Turkiet, då det i nuläget är oklart hur lång tid ligan pausas och vad som gäller framöver. Tufft, tycker han, då familjen sedan länge åkt hem till Sverige.

– De flög hem innan coronautbrottet började. De vet inte hur de ska göra nu. Flyger de hit måste de in i karantän i 14 dagar, så det är tufft. Just nu är vi på separata håll. Det är jättetufft, speciellt när man är inlåst hemma för det mesta.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.