”Gazza” i tårar i tv efter tuffa året

avErik Karlsson

Publicerad:

En operation för 250 000 kronor har förändrat Paul Gascoignes liv.

Men den brittiska ex-stjärnan kämpar fortfarande mot alkholismen.

I Good Morning Britain var ”Gazza” tårögd när han berättade om ett återfall i julas.

– Nu är jag på rätt spår igen, säger 52-åringen.

Paul ”Gazza” Gascoignes trasiga liv under och efter karriären har alltid pekat tillbaka på hans alkoholmissbruk. Han kallar sig själv en rehab–konnässör och har enligt egen utsago bränt hela sin förmögenhet på 250 miljoner kronor i spåren av alkoholismen.

Men i en intervju med Mirror nyligen berättade den före detta landslagsstjärnan att han hittar tillbaka till livet efter en operation. ”Gazza” säger att han betalade 250 000 kronor för att resa till Australien och operera in en så kallad pellets i magen som gör att han inte kan dricka mer än något enstaka glas innan han blir illamående.

– I bland vill jag bara bli full och det är det som måste ta slut. En enda drink med sprit kan vara en för mycket och då är 50 inte ens nog, säger han.

– Men jag är nöjd nu, jag är tillfreds med mig själv och har till exempel haft min första semester på 15 år nyligen. Jag njuter för första gången på väldigt länge.

Paul ”Gazza” Gascoigne på England EM-kval mot Montenegro för ett år sedan.
Foto: TT
Paul ”Gazza” Gascoigne på England EM-kval mot Montenegro för ett år sedan.

”Det tog hårt på mig”

Men det finns fortfarande mörka stunder. När han under måndagen gästade tv-programmet Good Morning Britain blev han tårögd.

– Jag hade ett återfall i julas och det var jag väldigt besviken över men nu är jag tillbaka på rätt spår igen, säger han.

Han blickar tillbaka på förra året, då han bland annat misstänktes – men senare friades – för sexuella trakasserier på ett tåg, som det värsta i hans liv.

– Det tog hårt att gå igenom det, säger han och fortsätter:

– När jag går ut så vill jag ibland lämna ”Gazza” hemma men det går inte. Alla påminner mig, vill ta selfies och ha en autograf men det gör inget, jag älskar allmänheten. Det är lögnerna om mig som är jobbiga, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll