Ny bilbrand i Gävle – trots polisförstärkning

Av: TT

Publicerad:
En bil och en sophög har brunnit i norra Gävle. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
En bil och en sophög har brunnit i norra Gävle. Arkivbild.

Två nya misstänkt anlagda bränder brann i Gävle i natt. Polisen utesluter inte kopplingar till tidigare händelser då totalt 30 bilar har brunnit.

– Det kan eventuellt finnas ett samband, säger Per Bjurström, RLC-befäl, vid polisen i region Mitt.

För fjärde natten i rad har det brunnit i norra Gävle. Strax före klockan två under natten mot lördag, larmades Räddningstjänsten om ännu en bilbrand. Kort innan brann det även i en skräphög någon kilometer bort.

– Vi hanterar det som en enskild händelse men självklart ser vi kopplingar med att det har skett likartade saker senaste dygnen här, säger Per Bjurström.

Extra förstärkning har kallats in från övriga regionen och även drönare används i jakten på gärningsmän.

– Vi har gjort vissa förflyttningar. En extra resurs ger en längre uthållighet och vi kan vara på flera geografiska platser samtidigt, säger Per Bjurström.

Sedan bränderna startade under natten mot onsdag har omkring 30 bilar brunnit i norra Gävle och i Sandviken.

Under natten mot fredag greps en person i närheten av en brandplats, misstänkt för grov skadegörelse. Kort därefter uppstod nya bränder i samma område.

Efter förhör frigavs den gripne av åklagare.

Samma natt greps ytterligare tre personer misstänkta för framkallande av fara för annan. Samtliga är fortfarande frihetsberövade, men det är ännu oklart om de kan kopplas ihop med bränderna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN