Foto: Magnus Carlsson
Polska piroger med läcker fyllning.

Polska piroger 2.0 – varma och frasiga

3,7 (10 röster)

Polska piroger 2.0 – allt blir godare om man friterar det. Klassiska polska piroger som får ta ett dopp i olja efter kokning. Gott och frasigt. Recept ur Brödmat av Lisa Lemke.

Polska piroger

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 40 g smör
  • Fyllning

  • 200 g potatis
  • 2 vitlöksklyftor, stora, rivna
  • 2 salladslökar, eller ett knippe gräslök, finhackade
  • 200 g färskost
  • salt och svartpeppar
  • olja, med neutral smak att fritera i
  • Tillbehör

  • 100 g bacon, strimlad
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl gräslök, finhackad

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Bacon

MER OM MAT & DRYCK