Stjärnan efter smällen: ”Förstår de som slutat”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Dennis Everberg har haft sex jobbiga veckor efter hjärnskakningen.

Den uppmärksammade smällen har gett Rögle-stjärnan nya perspektiv.

– När man blir irriterad om barnen skriker eller är högljudda blir det lite läskigt, säger den 27-årige forwarden till Helsingborgs Dagblad.

Dennis Everberg är på väg tillbaka efter den omskrivna huvudsmällen.

Det ser ut att kunna bli comeback i SHL-omstarten borta mot Oskarshamn på tisdag.

Den första hjärnskakningen i karriären har blivit en jobbig erfarenhet.

”Blir lite koko”

– Första dagarna kändes det inte så mycket. Det var någon gång jag kom hem, lekte med min dotter och blev lite yr. Då tänkte jag ”fan, jag inbillar mig väl.” Det är en ständig kamp mellan om man inbillar sig eller om man verkligen har ont. Man blir lite koko av att tänka på det 24 timmar om dygnet, säger Dennis Everberg till Helsingborgs Dagblad.

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

För lokaltidningen berättar han om hur symtomen kommit och gått med tryck i huvudet, feberkänslor, värme i huvudet och värk bakom ögonen.

– Jag förstår alla som har slutat på grund av det här. När vardagslivet påverkas ... en bruten hand spelar liksom ingen roll, det kan du klara. När man blir irriterad om barnen skriker eller är högljudda blir det lite läskigt, säger Dennis Everberg.

”Robotaktigt spel”

Det var i kaosmatchen den 29 oktober på Hovet som Marcus Högström delade ut en smäll från eget bås.

Djurgårdsbacken anmäldes först inte till disciplinnämnden, men efter kraftig kritik kom en anmälan och avstängning i tre matcher.

Dennis Everberg var innan dess en av de ledande spelarna i SHL och blev uttagen i säsongens första Tre Kronor-trupp, på grund av skadan var han sedan tvungen att tacka nej.

Under frånvaron har det varit för frustrerade för att se så många matcher.

Han är själv heller inte helt nöjd med vad han presterade i början av säsongen.

– Det har varit lite knackigt hela säsongen i själva spelet. Det är annorlunda här i Sverige, väldigt strikt och robotaktigt spel. För att bli framgångsrik måste man bryta mönster på något sätt. Jag letar efter att göra det där lilla extra. Jag känner att jag kan göra det också, säger Dennis Everberg.

Laget i en svacka

Efter knocken mot Djurgården så pratade Sportbladet med honom i omklädningsrummet efter matchen.

– Det blev svart, jag känner mig omtumlad och vet inte hur allvaligt det kan vara. Jag är förvånad att man gör något sådant från båset, det rann iväg under matchen och det känns fegt att han höll fast mitt huvud och slog, sa Dennis Everberg.

Rögle vann den matchen med 5–1, men efter det blev det fem förluster på sex matcher.

Dennis Everberg kom från Zug i schweiziska NLA inför den här säsongen, på de 15 första matcherna gjorde han tio poäng (sju mål och tre assist).

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!