”Kravet för att behålla Zlatan”

Uppgifter: Tränaren villig att förlänga

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Ralf Rangnick in – Zlatan Ibrahimovic ut?

Nja, inte nödvändigtvis.

Enligt Sportmediaset är tränaren beredd att behålla ”Ibra” – på ett villkor.

Ralf Rangnick väntas skriva på för Milan. Den italienska storklubben får då en tränare vars filosofi bygger på att ta fram och förädla unga spelare. Av naturliga skäl har därför snart 39-årige Zlatan Ibrahimovics framtid i klubben ifrågasatts. Dels för att ”Ibra” själv flaggat för att lämna, dels för att italienska medier rapporterat att Ragnick inte lär vara särskilt sugen på att bygga laget kring en så ålderstigen spelare.

Men nu kommer nya uppgifter.

”Inte untouchable”

SportMediaset uppger att Ragnick visst kan tänka sig behålla ”Ibra”, men på ett villkor: Att svensken går med på en minskad roll i laget.

Zlatan skulle då behöva anta rollen som mentor för de yngre anfallarna i laget och dessutom inte längre vara ”untouchable” i startelvan.

Enligt Gazzetta dello Sport väntar Ibrahimovic alltjämt på ett samtal från vd:n Ivan Gazidis. Tidningen uppger att pengar inte är det viktigaste för svensken, utan att han vill få klarhet i hur Milans nya projekt egentligen ska se ut.

”Vi får se”

Zlatans kontrakt med Milan löper ut i sommar. När stjärnan intervjuades av Dplay häromveckan sa han så här om sin framtid:

– Jag har kontrakt med Milan och vi får se hur det avslutas där, om det avslutas. Jag har sagt att jag vill spela fotboll så länge jag kan, man vet aldrig vad som händer. Jag är en sådan person som vill prestera, och kunna bidra med något, och inte bara spela för det jag har gjort eller den jag är. Ska man tillhöra ett lag ska man kunna prestera med något. Vi får se vad som händer.

Publicerad:

LÄS VIDARE