Svampsoppa
Foto: Per Björn
Svampsoppa

Svampsoppa av trattkantareller och vilt

5 (1 röst)

Svampsoppa – svamp och vilt passar som hand i handske. Den här rätten kommer direkt från skogen! Klar soppa med djupa smaker som värmer gott. Till soppan serveras med fördel ett nybakat bröd med smör och lite västerbottensost.

Svampsoppa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 2 buljongtärningar, eller 3 msk kalvfond på flaska
  • 100 g rökt renstek, torkad renbog eller något kallrökt vilt
  • 2 dl färska trattkantareller, eller 0,75 torkade
  • 1 morot, liten + lika mycket rotselleri
  • 10 cm purjolök
  • salt och peppar

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Soppa

Förrätt

MER OM MAT & DRYCK