Köpte tvättmedel – upptäckte kokain

avAndreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen i São Paolo har tvättat bort en del av kokainet som finns i staden.

Efter ett tips hittade man över 50 kilo kokainpasta i en livsmedelsaffär, paketerad i tvättmedel.

Det var i måndags som en man boende i området Ermelino Matarazzo, i São Paolo i Brasilien, upptäckte att hans tvättmedelstabletter inte innehöll det vanliga vita korniga pulvret utan kokainpasta. Han tog kontakt med den lokala polisen, skriver The Guardian.

Ytterligare en man hade upptäck kokain efter ha handlat tvättmedel i butiken. Han klagade till butikens ägare men blev hotad av kriminella.

Foto: São Paulo Police
Polisens bild på ”tvättmedlet”.

200 kilo kokain från tvättmedelspaketen

Polisen besökte butiken och när de kom fram försökte butiksägaren att fly med kokainet. Totalt hittade man 50 kilo kokainpasta i tvättmedelspaketen, som enligt polisen hade kunnat göras om till 200 kilo kokainpulver.

Kommissarie Olívio Gomes Lira har tidigare berättat att hans poliskonstaplar blev väldigt förvånade över fyndet och visste inte riktigt hur de skulle reagera.

– Det är första gången som jag hittar kokain i tvättpaket, jag har inte ens varit med om något som liknar det här, sa kommissarien till The Guardian.

Men polisen fann sig snabbt och efter man hade beslagtagit 50 kilo kokain twittrade man ut att man ”tvättar bort kriminella från gatan”.

Polisen har gripit en 49-årig man och tre anställda är omhändertagna, det är dock oklart om någon av dem är misstänkt för något brott.

– Vår första hypotes är att någon har placerat paketet på hyllan av misstag. Och vi tror att ägaren använde butiken för att tvätta svarta pengar, äger Olívio Gomes Lira.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

São Paulo

Brasilien

Brott

Narkotika

Missbruk