AIK-ledarna i intensivt samtal: ”Inget krismöte”

Av: Petra Thorén, Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

FALKENBERG. Direkt efter slutsignalen i Falkenberg samlades chefstränare Bartosz Grzelak, assisterande Patric Jildefalk och sportchefen Henrik Jurelius på innerplan för ett intensivt möte.

– Det är viktigt att vi sänder samma signaler allihopa, säger Bartosz Grzelak.

1–1 på Falcon Alkoholfri Arena innebär att både AIK och Falkenbergs FF kan ligga under strecket när 16:e omgången är färdigspelad.

AIK har spelat fem matcher under Bartosz Grzelak utan seger och när slutsignalen ljöd samlades de tre AIK-ledarna i en diskussion som såg intensiv ut på innerplan.

– Vi försökte sammanfatta matchen innan jag möter er så man inte babblar för mycket skit, säger Bartosz Grzelak på presskonferensen.

Ett krismöte?

– (skratt) Vill du få den rubriken? Nej, det var ett samtal kollegor emellan.

Hur lät den snabba analysen?

– Vi försökte sammanfatta vad som hände i den här matchen i målchansväg. Det är lätt att komma hit (till presskonferensen) och så berättar man bara om sina egna målchanser. Det var säkert målchanser åt båda hållen. Det är lätt att glömma vad Falkenberg hade.

– Men analysen är att vi skapar faktiskt mer i öppet spel än i någon av de andra matcherna tidigare, säger Bartosz Grzelak.

Foto: ROBERT LAUL

”Dra åt samma håll”

Enligt den nytillträdde AIK-tränaren är det viktigt att dra åt samma håll nu.

– Det är jätteviktigt att alla vi på skutan kollar åt samma håll. Är det någon som börjar falla av lite grand måste vi hjälpa den att vara positiv och titta framåt. Jag tror det är jätteviktigt i en grupprocess att vi gör det och sänder samma signaler allihopa.

AIK under Bartosz Grzelak har nu mött tre bottenkonkurrenter i Kalmar FF, Östersunds FK och Falkenbergs FF utan att lyckas vinna.

Bortosz, vilka matcher ska ni då vinna?

– De som är efter det.

Vad talar för att ni kommer göra det?

– För att vi har en hel träningsvecka, kan du tänka dig, en hel träningsvecka som jag ska få köra, säger Bartosz med inlevelse.

”Nu jävlar ska vi träna fotboll”

– Jag kan sluta göra mina ”key note”-presentationer och berätta hur snabbt vi ska spela fotboll, nu jävlar ska vi få träna fotboll. Det ser jag framemot.

– Är det något vi lagt grunden till under min första tid här så är det att vi har en kampvilja som kommer räcka långt den här hösten.

Mot Falkenberg startade AIK för första gången med Sebastian Larsson, Ebenezer Ofori, Nabil Bahoui, Henok Goitom och Kolbeinn Sigthorsson. AIK:s mest namnkunniga elva i år.

Ändå lyckas ni inte vinna, då undrar man vad som finns kvar?

– Ja precis. Men det är väl formen. Nabil gick på knäna redan tidigt i andra halvlek, vi behöver kunna ha den kvaliteten hela vägen i 90 minuter, säger Bartosz Grzelak.

Patric Jildefalk menar att mötet var viktigt för eftersnacket med spelarna.

– Det blir extremt mycket känslor, men vårt jobb är att ha en plan, säger han och fortsätter:

– En del är att vi försöker förmedla både till supportar, medlemmar och för oss själva hur vi ska hitta ny kraft för att ta oss in en vecka. Vi kan inte gå in och visa för spelarna att vi är oerhört besvikna för då kommer de bli för besvikna. För det är jäkligt tufft.

Gällande spelarna var besvikelsen dock redan omfattande. Framförallt var flera av dem kritiska till det insläppta kvitteringsmålet precis före paus.

– Vi är extremt sköra nu för den typen av enkla mål som vi ger bort. Det slår hårt på oss. När vi är där vi är så får det inte ske. Punkt, säger Sebastian Larsson.

– Vi gav bort det målet alldeles för enkelt. Man kan inte göra det om du slåss för din existens, säger Kolbeinn Sigthorsson.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.