Tankovic: ”Skulle ljuga om jag sa att det var klockrent”

Av: Linn Nordström

Publicerad:
Muamer Tankovic.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Muamer Tankovic.

SPORTBLADET

Tre veckor efter att kontraktet med Hammarby löpte ut har nu Muamer Tankovic skrivit på ett nytt.

– Jag skulle ljuga om jag säger att det var klockrent att stanna, säger 25-åringen efter Hammarbys kollaps mot Sirius.

Det var ingen hemlighet att Muamer Tankovic ville ut och spela i Europa när hans kontrakt med Hammarby tog slut sista juli. Det fanns konkreta förslag som 25-åringen behövde fundera på.

– Det var flera klubbar som la fram erbjudanden men det kändes inte som att det var någon klubb som erbjöd något bättre är det som Hammarby gav mig, säger Tankovic.

– Framför allt skrev jag på det där avtalet för att kunna spela fotbollsmatcher igen, det är ju det en fotbollsspelare vill göra. Jag har längtat otroligt mycket efter att få spela fotboll dessa veckor.

”En annorlunda situation”

Hammarbys sportchef Jesper Jansson har hela tiden varit tydlig med att klubben vill ha kvar mittfältaren. Det nya kontraktet sträcker sig över 2,5 år.

– Jag skulle ljuga om jag säger att det är klockrent att stanna, då hade jag skrivit på tidigare. Vi kör säsongen ut nu och sen får vi se.

– Det var en annorlunda situation att man hade saker framför sig som man fick fundera på. Det fanns bra erbjudande men som jag inte riktigt nappade på. Jag kan inte säga varför men om vi säger såhär, coronapandemin gör inte situationen lättare.

”Ska vara ärlig mot mig själv”

Mittfältsstjärnan fanns med i Hammarbys trupp igen när man gästade Sirius och blev inbytt i 75:e matchminuten när Hammarby fortfarande hade ledningen med 1-0.

– Jag ska vara ärlig mot mig själv, jag är inte riktigt inne i matchtempot över nittio minuter. Jag ska jobba upp flåset nu, jag kommer in i det snabbt. 

Hammarby tappade ledningen och matchen, Sirius fick två straffar i slutskedet och kunde tillslut vinna med 3–1.

– Vi låter dem komma in i matchen och blir tillbakalutade. Vi slutar spela fotboll och de får två straffmål. Det var en konstig match.

Publicerad:

LÄS VIDARE