Messi sköt Barça till kvartsfinal

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Supermål.

Som tog Barcelona vidare till kvartsfinal i Champions League.

Lionel Messi har gjort det igen.

Ett halvår efter första mötet vann Barcelona åttondelsfinalsreturen med 3–1 mot Napoli, 4–2 totalt och de avancerar i Champions League.

– I två veckor har vi förberett oss väldigt väl för returen som vi visste skulle bli tuff, det bevisade första mötet, säger Luis Suarez.

Efter att Clement Lenglet hade spräckt nollan med pannan på hörna, utökade Lionel Messi med ett mästerligt avslut. Argentinaren fintade sig förbi försvarare, tappade bollen och balansen, fick tillbaka båda och skruvade sedan in 2–0-målet tätt intill bortre stolpen.

– De (Napoli) ska få undan bollen i det här läget, de är så många och han fastnar med den ett flertal gånger. Visst det handlar om Messi och vi vet att han kan ta sig förbi hur många spelare som helst, men ändå. De är för många, de måste gå dit och komma närmare så att han inte får ta det där avslutet, säger Viasats expert Glenn Strömberg.

Två straffar

Messi fick sedan ett mål bortdömt efter videogranskning, som sedan i stället i slutet av första halvlek var till hans och Barças hjälp. När mittbacken Kalidou Koulibaly skulle rensa hann Messi sätta sin fot emellan, och Koulibaly sparkade på honom i stället för på bollen.

Chans från elva meter som Luis Suarez förvaltade. 3–0 som före halvtidsvilan hann bli 3–1 när Lorenzo Insigne satte en straff för Napoli.

Andra 45:an blev långt ifrån lika händelserik, och resultatet stod sig till slutsignal. Och Barça till kvartsfinal i Championes League för trettonde gången i rad.

Där får de möta tyska mästarlaget Bayern München, deras kvart spelas på Estádio da Luz den fjortonde augusti.

– Allting är möjligt. De är en av segerkandidaterna, men det är även vi, säger Luis Suarez.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.