”Målsättningen är att få alla rätt varje gång”

Ny succé för Joakim Widén på V86 • Spelat in 80 miljoner de senaste två åren • Bästa tipsen till V75 på Romme

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: PRIVAT
Joakim Widén, 53, har spelat in 80 miljoner kronor på trav på två år.

Under onsdagen satte Joakim Widén på nytt alla rätt på V86.

53-åringen har nu spelat in 80 miljoner på trav – på två år.

– Mitt mål är att passera 100 miljoner innan året är slut, säger han till Trav365.

Framgångarna för Joakim Widén, som gör sina andelsspel hos Café Brasco på ATG Tillsammans, fortsätter.

Under onsdagens V86-tävlingar från Bodentravet blev det på nytt full pott och 600 000 kronor inspelat på två vinnande system.

Den senaste tiden har storvinsterna duggat tätt och nu berättar spelexperten att han sedan mars 2018 spelat in 80 miljoner på trav till sina trogna andelsköpare.

”Sanslöst bra period”

– Det har verkligen gått bra på slutet. Full pott på två system i onsdags. Det ena gjorde jag tillsammans med Marie Wannebrant. När Dannero hade V75 för några dagar sedan så spelade jag in 723 000 kronor och innan dess på Åby så vann vi närmare en miljon, säger han och fortsätter berätta om den senaste tidens succé:

– Vi har haft en sanslöst bra period där många har lyckats väl. Även spelet på fotboll har gått bra. För några veckor sedan drog jag in den största andelsvinsten någonsin på Stryktipset – 2,3 miljoner. Till helgen börjar dessutom min yngsta dotter Emma göra andelsspel, då blir det ännu hårdare konkurrens.

”Målet i år – 100 miljoner”

Trots alla storvinster finns det ingen mättnad för Widén. Han har höga krav på sig själv och har flera mål uppsatta.

– Jag har tidigare sagt att jag vill bli ensam på de stora spelformerna. Det har verkligen varit nära flera gånger. Det som även driver mig är att jag inför varje omgång vill ha alla rätt. Det finns ingen mättnad utan jag har sagt att innan året är slut så ska jag ha spelat in 100 miljoner.

Det är många som litar på dig att du ska dra in miljoner. Känner du någon press?

– Jag försöker släppa det och fokusera på att få alla rätt. När det gått tungt ett par veckor kan det kännas lite jobbigt men då är det bara att fort komma igång igen och se till att vinna på nytt.

Vilka reaktioner får du från andelsspelarna?

– För det mesta är det bara positivt men när det går dåligt kan det bli lite jobbigare. Jag minns särskilt en person som köpte in sig i några av mina system under två veckor. Först vann han 232 000 kronor på Stryktipset och efter det vann han 164 000 kronor på V75 och nästan direkt efter var han med på ett system som gav honom 20 000 kronor.

Har du någon aning om vilket netto du har på ditt spelande de senaste åren?

– Jag brukar föra statistik på det mesta. På de 80 miljoner jag har spelat in så är runt 40 miljoner ett rent vinstnetto. De som följt mina mindre system kan spela i väldigt många år på de vinster de fått där.

Spikar emot favoriten på V75

På lördag jagar ”Jocke” nya miljonvinster när Romme står som värd för V75.

De sportsliga höjdpunkterna är de två E3-Finalerna som ska avgöras för treåringarna – med ett förstapris på 950 000 kronor.

I finalen för hingstarna och valackerna (V75–6) är just nu Stefan ”Tarzan” Melanders stjärnhingst, Hell Bent For Am, klar favorit – men Widén tänker spika emot.

– Jag tycker att omgångens bästa spik är Emilia Leo med sin No Doubt. Hästen imponerade våldsamt i den senaste starten och är snabb ut. Jag tror man vinner detta och favoriten som fick bakspår får tufft att runda.

V75-omgången från Romme innehåller enligt Widén flera hästar som är felstreckade.

– I den andra avdelningen tycker jag att Ebony Boko är för lite spelad. Han är snabb ut och har ett perfekt andraspår bakom bilen. Just nu spelad på sju procent. En annan som jag tror en hel del på är Volare Gar i avslutningen (V75–7). Det är en bra häst med ett spännande kuskbyte. Spelad på åtta procent är mycket intressant, avslutar han.

Publicerad:

LÄS VIDARE