Regissören: ”Ungarna blev vettskrämda av Bill Skarsgård”

avAnders Hedberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Gullig och lite konstig.

Det är egenskaperna som gjorde att Bill Skarsgård fick rollen om monsterclownen Pennywise i ”Det”, enligt filmens regissör.

– Ungarna blev på riktigt vettskrämda av hans uppsyn säger Andres Muschietti.

Filmen ”Det” (”It”) baseras på en roman av skräckmästaren Stephen King. I en intervju med Variety berätar regissören Andres Muschietti bland annat om varför han ville ha Bill Skarsgård som Pennywise.

– Jag visste att jag inte ville gå på Tim Curry-spåret (som spelat Pennywise i tv-miniserien 1990). Så fick jag upp ögonen för Bill Skarsgård. Karaktären har ett barnsligt och gulligt sätt att uppträda på, men det är något väldigt konstigt med honom. Bill har den balansen i sig. Han kan vara gullig och söt men också ganska så konstig.

Enligt Muschietti så fick Skarsgård inte umgås med barnen i filmen mellan tagningarna. Allt för att göra deras möten framför kameran häftigare.

– Vid första tagningen var det kul att se hur den planen fungerade. Ungarna blev på riktigt vettskrämda av Bill. Han är ganska skrämmande eftersom han är 1,93 lång och har allt sitt smink.

Bill Skarsgård har sagt att ”Det” var filmen som förstörde barndomen.

– Förhoppningsvis kommer många 10-åringar att traumatiseras för alltid baserat på min rollprestation, sa han till Interview Magazine när han blev klar för rollen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Film