God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

"Farligaste" Farc-avhopparen död

"Den farligaste" avhopparen från den numera upplösta Farc-gerillan har dödats, meddelar Colombias regering. Victor David Segura har av president Iván Duque pekats ut som ledare för en grupp Farc-avhoppare som vägrat delta i avväpningsprocessen. Han dödades i ett område nära gränsen till Ecuador som är känt för sina drogodlingar och som har stor betydelse för olaglig droghandel till USA.
Läs hela artikeln

Synskadade ska kunna rösta hemligt

Efter kritik lovar nu regeringen att synskadade ska kunna personrösta utan att röja vad de röstar på. I dag får de som registrerat sig som synskadade hos Valmyndigheten ett kuvert med punktskrift för varje parti och val till riksdag, landsting och kommun. Vill synskadade personrösta krävs däremot assistans från valförrättarna eller en ledsagare, uppger Sveriges Radio Ekot.
Läs hela artikeln

Nordkorea firar i skuggan av trög nedrustning

En enorm militärparad är förberedd – men sannolikt kommer inga kärnvapen att visas upp. Det Nordkorea som fyller 70 år är mer fredligt än för ett år sedan, men oberäkneligt. Och den av USA så hyllade nedrustningsprocessen löper stor risk att gå i stå.

Läs hela artikeln

Efter tanternas aktion – Filip och Fredrik bjuder in till fest

På lördagen omringades NMR:s tält i Ludvika av ett 50-tal äldre kvinnor som ville visa sitt missnöje med deras närvaro. Tv-profilen Filip Hammar blev starkt berörd av nyheten och bestämde sig för att bjuda kvinnorna till Stockholm – på en helkväll med vin och fest på Spybar.
– Jag vill att det ska fortsätta vara seriöst, att vi inte bara hamnar i en gullig tv-soffa, säger Gundi Almaas, som var en av kvinnorna som deltog.

Läs hela artikeln
Rocklegendar kollapsade på scenen – fick återupplivas

United-stjärnan ut på bår med syrgas

Luke Shaw åkte på en otäck smäll mot Spanien – vänsterbacken bars ut på bår. Det blev flera minuters paus i Nations League-matchen. Efteråt har BBC och Sky Sports rapporterat att han är vid medvetande.
Läs hela artikeln
Williams straffades och anklagades för fusk – bröt ihop i tårar
Bäst statistik i Serie A: Robin Olsen

17-åringens reaktioner på Trumps tal blev viral succé

Tyler Linfesty, 17, stod bakom Donald Trump på ett möte i Montana i torsdags. 17-åringens reaktioner på presidentens tal har nu blivit en viral succé. Tyler fick stå kvar i omkring tio minuter innan säkerhetsvakter bad honom lämna.

Läs hela artikeln

Idag väljer vi hoppets eller hatets Sverige

ANDERS LINDBERG: ”SD är inte demokrater, i varje fall inte i vanlig västerländsk mening. Deras företrädare hyllar gärna det auktoritära Ungern och ser fri media som en politisk motståndare. Den "förändring på riktigt" som partiet lovar handlar om auktoritära och nationalistiska idéer som inte haft fäste här sedan andra världskriget.”
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!