Rysarna du inte får missa i miljonjakten

Sportbladets Christoffer Wickman inför superjackpotten på V86 • Det ska du tänka på • Skrällarna • Spikarna

avDaniel Söderbäck

1 av 3 | Foto: ATG LIVE
Viktoria Neo vid andraplatsen på Tingsryd näst senast.

Sportbladets travexpert satte fyra tipsettor och spelade in över 10 000 kronor till läsarna förra V86-omgången.

I kväll jagar Christoffer Wickman 20 miljoner kronor i jackpott till läsarna – och ger er sina vassa analyser. Här är en av superskrällarna.

– Busy Doin’ Nothing är en sådan där häst som snart kommer att skrälla till, och det kan mycket väl vara i kväll, säger han.

Två onsdagar i rad har spelarna misslyckats med att pricka in åtta rätt.

Det innebär att kvällens V86-omgång, som saxas mellan Åby och Solvalla, kryddas med så kallad superjackpott med 20 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Förra onsdagen visade Sportbladet Trav365:s expert Christoffer Wickman fin form genom att pricka in fyra av sina tipsettor i sina V86-tips i Sportbladet. Belöningen blev sex rätt och över 10 000 kronor inspelat.

Inför kvällens omgång tog vi pulsen på experten, som inte tycker man behöver tänka annorlunda i sina analyser när det är jackpott.

– V86 är ju ett sådant fantastiskt spel att man inte behöver vara speciellt rädd för favoriter, för det räcker med en, eller ett par, skrällar för att utdelningen ska sticka iväg. Det ska väl vara att man inte behöver vara speciellt järv i sitt spel, 8 rätt kommer att ge bra betalt i kväll oavsett vilka som vinner. Så lägg mer fokus på att hitta alla åtta vinnare, i stället för att försöka plocka ned månen.

”Visar fin stallform”

Du prickade in fyra tipsettor och drog in över 10 000 kronor till de läsare som ryggade dina tips förra onsdagen. I går satte du återigen en tio-oddsare i Travspelsbloggen, hur känns spelformen?

– Det känns faktiskt väldigt bra, och har så gjort under en längre tid, och därför hoppas jag på full utdelning i kväll. Spelformen är en färskvara och det gäller att ta betalt när man är rätt på det, för det svänger snabbt i den här branschen. Jag har i flera veckor rankat oerhört snyggt och spelat in lite kulor, men den där jätteträffen saknas. Hoppas den kommer i kväll!

Om vi tittar på omgången. Du väljer att spika 7 Maximus M.M. (V86-2) och 12 Victory Kåsgård (V86-5) och låser V86-3 på två hästar. Kommentar?

– Spiken på Maximus M.M. är för att jag tycker loppet känns öppet, och då tycker jag det känns rätt att ta ställning, annars hade det blivit dyrt. Maximus M.M. är min givna förstahäst i loppet, och då går jag rakt ut på honom. Morten Waage visar fin stallform för dagen och det här är en häst som för klassen besitter jättebra kunnande, och jag hoppas han får visa det i kväll. Att Maximus M.M. varit ifrån tävlandet ett tag ser jag bara som en fördel.

– Victory Kåsgård är väl inte ute över sin önskedistans direkt, men jag tycker han sett så fin ut vid segrarna på slutet och han möter ju ett helt annat motstånd i kväll. Han borde kliva runt det här sällskapet, och det är väl bara Martin de Bos emot.

Bräckligaste favoriten

– Normalt gillar jag inte att låsa på två hästar, då brukar jag försöka ta ställning, men jag kan inte se någon annan än Topspin och Darling Harbour vinna det här loppet så jag tog bägge två, för det känns som heltäckt. Måste jag välja en av dessa säger jag Darling Harbour.

Vem av kvällens favoriter tycker du känns allra bräckligast?

– 9 Global Unprotected (V86-8) helt klart, en jättefin häst i grund och botten men han återkommer efter paus och Magnus Jakobsson är tydlig med att han inte vässat sin häst inför detta och att det här knappast är hästens viktigaste lopp i karriären. Kan vinna på sin klass, men är på tok för stor favorit!

Vilken rysare måste med och varför?

– Jag väljer att nämna två hästar som kan ordna den där superjackpotten på 20 miljoner kronor och det är 2 Viktoria Neo (V86-1) och 10 Busy Doin’ Nothing (V86-8).

– Viktoria Neo tycker jag gått bra varje gång på slutet och Busy Doin’ Nothing är en sådan där häst som snart kommer att skrälla till, och det kan mycket väl vara i kväll.

Som vanligt följer du miljonjakten på V86 live med Trav365. Från klockan 19.30 livechattar du med vår expert här.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V86-tips

Solvalla

Hästar

Spel