Profilens löfte för att få hem skyttekungen – gratis glass

avMichael Wagner

Publicerad:
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborgs-fansen gör nästan vad som helst för att locka hem anfallaren Lasse Vibe, 32.

Senast i raden: glasstillverkaren – och tidigare sportchefen och spelaren – Håkan Mild som lovar gratis glass till Vibes barn.

– Självklart, säger Mild.

Enligt uppgifter på flera transfersajter på internet ska den tidigare allsvenske skyttekungen från 2014, Lasse Vibe, ha brutit sitt lukrativa kontrakt med kinesiska Changchun Yatai.

Det har tänt hoppet hos IFK Göteborgs fans där populäre Vibe efter bara två år (2013–2015) i Blåvitt fått en närmast ikonisk status.

Så ska han lockas

Än så länge är inte uppgifterna om det brutna kontraktet bekräftade officiellt men det har inte hindrat IFK Göteborgs supportrar att försöka övertala dansken att återvända till Göteborg.

En tråd inleddes på Twitter under fredagen av Andreas Toll, tidigare ordförande i supporterklubben Änglarna, där fansen sedan fyllt på med löften och gåvor till anfallaren om han väljer att återvända.

Toll började med att blygsamt påpeka att det finns en nybyggd takvåning tillgänglig på perfekt avstånd både till Kamratgården och centrala Göteborg.

Lyxlägenheten ligger även på gångavstånd till glasstillverkaren Lejonet och Björnens servering och Toll undrar då i ett svar på Twitter om delägaren Håkan Mild skulle bjuda Vibes barn på glass?

Milds svar?

– Självklart.

Det framgår dock inte i Milds svar på det sociala mediet vilka mängder och hur länge löftet från glasskungen skulle gälla.

Håkan Mild och hustrun Katarina, VD på företaget, köpte den klassiska glasstillverkaren för tio år sedan. Den tidigare VM-bronsmedaljören förtydligar sitt löfte via Sportbladet:

– Glassleveransen till Vibes barn är enbart under kontraktstiden!

Om övertalningen lyckas...vad skulle Vibe betyda för IFK Göteborg?

– IFK har ingen av hans kaliber i truppen just nu och med hans personlighet skulle det betyda mycket, säger Håkan Mild.

I twittertråden utlovas Vibe också: fri tillgång till en träningsstudio, gratis mat på en restaurang, en egen ”superuge” (supervecka), leverans av ölen Faxe varje vecka, gratis utfört måleri- och tapetserararbeten, fri tillgång till en fjällstuga, biljetter till valfritt musikevenemang, barnpassning, en ny garageport och en hund.

Bland annat.

Värvas med externt kapital

Enligt Sportbladets uppgifter är dock det mest troliga att Lasse Vibe väljer att fortsätta karriären hemma i Danmark eller i England där anfallaren svarade för 36 mål i The Championship för Brentford på 94 matcher.

IFK Göteborg har dock tydligt anmält sitt intresse och en värvning av dansken skulle då finansieras med externt kapital.

– Jag kommenterar inte så mycket spelare in och ut, men Lasse Vibe är ju en stor profil. Jag tror att det är få fans som har glömt honom. Så att hans namn dyker upp är bara kul, men det är inte så mycket mer än så just nu, säger tränaren Poya Asbaghi till Göteborgs-Posten.

Lasse Vibe har två barn, tvillingar, som är sju år gamla.

Alla skytteligavinnare i allsvenskan sedan 2008 00:53
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM