Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärnkusken kritisk efter kvalmissen

Av: Erik Pettersson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Talangen Yield Boko var storfavorit i V64-5 och skulle trava hem en finalplats i Kriteriet.

Men kusken Björn Goop satt kvar i rygg på ledaren och fick aldrig chansen.

– Det var ett taktiskt dåligt val, sa en besviken Björn Goop i Vinnare Plus.

Timo Nurmos-tränade Yield Boko var obesegrad inför kvällens start på Solvalla. Hästen var uppsnackad från stallet och Björn Goop har öst lovord över hästen efter segrarna. I kväll skulle hästen trava hem segern i sitt kval till finalen av Kriteriet. Men det blev inte riktigt som det var tänkt.

”Dåligt val”

Björn Goop kunde inte svara upp ledningen mot Conrads Epilog och Johan Untersteiner och hamnade i rygg på ledaren in i första sväng. Väl där hade Goop chansen att gå ut men valde att sitta kvar i rygg. Upp utvändigt kom då Manna och Jörgen Sjunnesson. Efter halva loppet avancerade Örjan Kihlström med Milliondollarbaby som då tog över dödspositionen. In sista sväng satt Björn Goop och Yield Boko hopplöst fast på innespår och kunde inte hitta en väg ut. Segern stod istället mellan Conrads Epilog och Milliondollarbaby som duellerade sida vid sida upploppet ner. När mållinjen skars var det Untersteiner och Conrads Epilog som segrade. Untersteiner var givetvis glad – men Björn Goop var mycket besviken efter loppet då han ställdes mot väggen i Vinnare Plus.

– Det var ett taktiskt dåligt val av mig och sen blir jag utsatt för stallkörning.

Björn Goop tyckte att Jörgen Sjunnesson bakom Manna medvetet täppte till luckan för Goop så att Örjan Kihlström bakom Milliondollarbaby (samma stall) kunde köra för seger. Något som Thomas Nilsson i Vinnare Plus-studion inte höll med om.

Publicerad:
Publicerad: