Guldhjälten tillbaka i HV71

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

HOCKEY

HV71 fortsätter att värva tillbaka guldhjältar från säsongen 2017.

I fredags presenterades Simon Önerud och nu har man också gjort klart med guldbacken Mikko Lehtonen.

– Jag trivdes otroligt bra under min tid i HV71 och är väldigt glad över att få möjligheten att komma tillbaka, säger nyförvärvet till klubbens hemsida.

HV71 gav supportrarna ett stort glädjebesked i fredags när man presenterade att ikonen Simon Önerud klar för en comeback i klubben.

– Det känns fantastiskt ha få komma hem till HV71 och få uppleva stämningen i Kinnarps Arena igen, sa Önerud till klubbens hemsida då.

Nu kommer nästa glädjebesked. Guldbacken från 2017, Mikko Lehtonen är klar för en återkomst i klubben.

– Mikko är en back av mycket hög klass. Han gav backsidan en ytterligare dimension när han kom in 2017 och vi är övertygade om att han kommer att göra det även nu, säger sportchefen Johan Hult till klubbens hemsida.

”Trivdes otroligt bra”

Lehtonen värvades in till HV71 under säsongen 2016–2017 och var en stabil kugge i det lag som sen också blev svenska mästare. Efter säsongen vände 24-åringen tillbaka till Finland för spel i Tappara. Men efter två säsonger där återvänder nu finländaren till HV71.

– Jag trivdes otroligt bra under min tid i HV71 och är väldigt glad över att få möjligheten att komma tillbaka. Hockeyintresset och atmosfären i Kinnarps Arena är något jag ser fram emot att få uppleva igen, säger Mikko Lehtonen.

Lehtonen noterades för 25 matcher och stod för fyra assist under senaste sejouren i HV71. I vintras representerade han också Finland under OS i Sydkorea.

Kontraktet med HV71 sträcker sig över kommande säsong.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!