Här är fisken – som har ”människotänder”

Foto: South Carolina Department of Natural Resources/Facebook
Ser du den mänskliga likheten?

avMalin Wigen

NYHETER

En fisk skrämmer slag på folk i sociala medier efter att en amerikansk myndighet delat med sig av en bild på den, skriver New York Post.

Det var på onsdagen som myndigheten för naturliga resurser i South Carolina i USA la ut en bild på en fisk som ser ut att ha ett mänskligt drag – på grund av sina tänder, skriver New York Post.

Du behöver tillstånd för att fiska i saltvatten för att fånga mig! Jag gillar att hänga nära stenar, bryggor, rev och till och med broar....Och det coolaste med mig? Jag har människoliknande framtänder och kindtänder för att kunna krossa min mat. Jag gillar räkor och ostron som ni gör”, står det inlägget där myndigheten ber folk att identifiera fisken.

Många har kommenterat att de tror att det är en så kallad Fårhuvudfisk – som även brukar kallas en ”dömd fisk” då det ser ut som att den har fängelseklädsel med sina svarta och vita ränder. Något som myndigheten har bekräftat. Och de flesta är överens om att fisken ser lite skrämmande ut med sina tänder.

Min favoritfisk att äta...men de ger mig lite kalla kårar med deras människotänder”, skriver en person, ”Jag visste inte att Fårhuvudfisken hade tänder som en häst”, skriver en annan.

Enligt tidningen Charlottesville Observe är fisken känd för att ge ett krossande, smärtsamt bett när människor tar tag i den på fel sätt. Fiskens namn har uppkommit då tänderna liknar ett fårs tänder. Fisken finns bland annat på östkusten i USA men också i Mexikanska golfen.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA