Frontfigur i indierockband saknas: ”Han är skör just nu”

Publicerad:
Uppdaterad:
Scott Hutchison.
Foto: Dominic Lipinski / PA Wire
Scott Hutchison.

NÖJE

Scott Hutchison, frontfigur för indierockbandet Frightened Rabbit, har rapporterats saknad.

Polisen vädjar till allmänheten att höra av sig om de känner till något – och bandmedlemmarna är oroliga för hur han mår:

”Han kan befinna sig i ett skört tillstånd och fattar kanske inte de bästa besluten just nu”, skriver de i ett utlåtande.

Scott Hutchison, sångare och frontfigur i det skotska bandet Frightened Rabbit, har rapporterats saknad av sin familj.

Polisen vädjar just nu om information från allmänheten gällande var han kan befinna sig. Polisen berättar att de är oroliga över hans mående, vilket hänger ihop med ett kryptiskt meddelande som han skrev på sitt Twitterkonto på tisdagskvällen:
”Jag är i väg nu. Tack”.

Sågs senast utanför hotell

Scott Hutchison, 36, sågs senast vid Dakota Hotel i South Queensferry i Skottland, och han lämnade hotellet vid 01-tiden, natten till onsdagen. Därefter tros han ha begett sig till Edinburgh, skriver The Independent.

“Vi vill hitta Scott så snart som möjligt för att försäkra oss om att han inte är i fara, och ber de som kan vara behjälpliga att kontakta oss så att vi kan komma vidare med sökandet”, säger polismannen Graeme Dignan i ett uttalande.

Han fortsätter:

“Om du tror att du har sett honom tidigt under onsdagsmorgonen eller känner till var han befinner sig, vänligen ta kontakt med polisen på en gång. Jag ber också Scott att kontakta sin familj, sina vänner eller polisen, för att låta oss veta att han är okej”.

”Kan befinna sig i skört tillstånd”

På sitt officiella Twitterkonto berättar Frightened Rabbit om oron över bandmedlemmens försvinnande:

“Vi är oroliga för Scott, som har saknats ett tag nu. Han kan befinna sig i ett skört tillstånd, och fattar kanske inte de bästa besluten för sig själv just nu”.

Scott Hutchison har varit medlem i Frightened Rabbit sedan han startade bandet med sin bror, Grant, år 2003. Deras debutalbum, Sing the Greys, släpptes 2006. Deras mest populära låtar har över 6 miljoner spelningar på Spotify.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN