Svenskorna går bärsärk i turistorten - boende: ”Skandalöst”

avMalin Johansson

NYHETER

På en film som sprids på Facebook demolerar tre unga kvinnor en stor växt på en gata i södra Spanien, medan de skriker på svenska.

Filmen har lagts upp av boende i området som exempel på ett problem som de menar är utbrett: turister som vägrar visa respekt.

En film som publicerats i en grupp på Facebook har visats över 34 000 gånger på mindre än två dagar. Gruppen är till för boende i den sydspanska staden Marbella - ett forum för att diskutera synpunkter och klagomål.

Filmklippet, som postades i tisdags, visar tre till synes berusade unga kvinnor som verkar befinna sig i ett gräl. Det är mitt i natten och de bråkar högljutt - så pass att en kvinna som bor i huset intill gatan börjar filma bråket.

Men när en man som befinner sig i en lägenhet i huset ropar till kvinnorna att de ska vara tysta vänder de aggressionen mot honom i stället.

Och sedan mot en stor växt i en kruka som står på trottoaren vid mannens hus.

1 av 2 | Foto: José Luis Hidalgo Salguero.
Gata i Marbella.

Skriker på svenska

De tre unga kvinnorna börjar med att rikta en rad svordomar på engelska mot mannen, men snart övergår två av dem till svenska.

Sedan följer ett par minuters film, då kvinnorna sparkar omkull krukan, släpar den på gatan, skriker och ramlar.

”Väntade på polisen i över en timme”

Under tiden för utbrottet hörs hur boende i området ropar att kvinnorna ska sluta, och att man har ringt polisen.

I kommentarer på Facebook uppger flera personer att de bevittnat händelsen.

”Vi väntade på polisen i över en timme, men de kom aldrig”, skriver en person.

”Polisen kontaktades flera gånger, men de hade tydligen viktigare saker att göra klockan fyra på morgonen en måndag”, skriver en annan.

I kommentarerna beskrivs också beteendet som en del av ett större problem - turister som kommer i mängder under högsäsongen, och som inte visar respekt.

– Det problem som vi har med turister som hyr hus i bostadsområden är att de kommer hit och de beter sig som galningar. De dricker hela dagen, är oförskämda och verkar tro att Marbella är en lagslös stad. Man skulle vilja se om dessa människor beter sig likadant i sina egna hemstäder, säger Diego Skalona, administratör för Facebookgruppen, till Aftonbladet.

I kommentarsfältet till videon sammanfattar en person: ”Det är skandalöst, en ren och skär skam!”

Så slipper du bakfyllan 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM

Spanien

Turism