Här plockar Victoria skräp på stranden

Av: Miriam Bratt

Publicerad:
Uppdaterad:

Kronprinsessan Victoria spenderade torsdagen med att plocka skräp vid en strand på ön Nordkoster utanför Strömstad.

Till sin hjälp hade hon 25 ivriga tredjeklassare.

– Vad fint det är här, säger prinsessan enligt P4 Väst.

Under torsdagen har kronprinsessan Victoria besökt Kosteröarna i norra Bohuslän. Temat för besöket var plast och nedskräpning.

– Hon är väldigt engagerad i havsmiljöfrågor och brinner för att göra vad hon kan, säger Mikael Appelqvist, programansvarig för dagen, till SVT Väst.

Sedan i höstas har hon vandrat i nio landskap och nu var det alltså dags för Bohuslän. Vandringarna gör hon för att uppmärksamma värdet av motion, friluftsliv och hälsa.

Torsdagen inleddes med ett seminarium tillsammans tillsammans med Världsnaturfonden i Strömstad. Under det diskuterades plastsituationen i haven och vad vi kan göra för att motverka problemen.

1 av 5 | Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mötte upp skolklass

Sedan åkte kungligheten båt till Nordkoster för att möta upp 25 tredjeklassare. Med barnen tog hon en skräpplockarrunda på stranden, rapporterar P4 Väst.

– Bohuskusten är ju tyvärr Europas mest nedskräpade område eftersom strömmarna kommer från alla håll och kanter. Det är ju inte semesterfirarna på kusten som orsakar detta, utan det flyter i land från andra håll i världen, säger Mikael Appelqvist, dagens programansvariga, till SVT.

Tidigare har Victoria till exempel gjort en landskapsvandring på Öland.
Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tidigare har Victoria till exempel gjort en landskapsvandring på Öland.

Efter strandstädningen blev det ytterligare en båttur för kronprinsessan. Den här gången åkte hon till Naturum Kosterhavet på Sydkoster för att träffa ytterligare en skolklass som skrivit en musikal om nedskräpning.

Följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad:

LÄS VIDARE