Varnar fansen om Ronaldo: ’Inte bra’

Juventus-tränaren: ”Måste vara normalt”

avAndreas Käck

Det råder Cristiano Ronaldo-hysteri i Juventus.

På gränsen till för mycket, tycker tränaren Max Allegri.

– Hajpen är för stor och det är inte bra, säger han.

Juventus har inlett försäsongen.

På torsdagen slog man Bayern München med 2-0 och på lördagen ställs man mot Benfica.

Cristiano Ronaldo har ännu inte anslutit till laget då han – likt de flesta som spelade VM – fått extra ledigt. Ändå är den 33-årige superstjärnan namnet på allas läppar och inför matchen mot Benfica fick tränaren Max Allegri föga förvånande frågor om miljardvärvningen.

Då höjde han ett varningens finger.

Varnar fansen

Han tycker att hysterin bland fansen är för stor.

– Ronaldo kommer att tillföra saker till det här laget. Han har mycket internationell erfarenhet och jag är väldigt glad över att få träna honom, men jag upplever att hajpen är för stor och det är inte bra, säger han enligt italienska medier.

”Extra utmanande”

Allegri menar att Juventus borde ha en så pass grandios självbild att en värvning av Ronaldos kaliber bör ses som fullt normalt.

– Vi snackar om en fantastisk spelare, men det måste vara normalt för en klubb som Juventus. Den här säsongen kommer bli extra utmanande för oss; motståndarna kommer vara ännu mer taggade eftersom vi vunnit så många år i rad och dessutom spetsat truppen med Cristiano. Det blir en extra morot för motståndarna att ställas mot honom, säger Allegri.

Det första dygnet efter att Cristiano Ronaldo presenterades såldes mer än en halv miljon Juventus-tröjor med ”Ronaldo 7” på ryggen.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM