Förbundskaptenen om Rasmus Dahlin: ”Pojken är helt slutkörd”

avJohan Björck

Förhoppningarna att Rasmus Dahlin skulle representera Sverige i U18-VM tändes efter Frölundas uttåg i kvartsfinalserien mot Malmö.

Men 82 spelade matcher har satt sin prägel på backtalangens kropp och tidigare stod det klart att Dahlins säsong är över.

– Pojken är helt slutkörd, helt tom, säger Småkronornas förbundskapten Torgny Bendelin till Hockeysverige.se.

Rasmus Dahlin och Frölundas säsong tog slut i kvartsfinalsserien mot Malmö Redhawks. Trots möjligheten att spela U18-VM eller hockey VM i Danmark klargjorde backtalangen den 3 april att säsongen var över.

I ett pressmeddelande förklarade 18-åringen att kroppen behövde vila.

– Jag behöver återhämta mig, det har varit ett intensivt år och det kommer att hända mycket i sommar. Jag måste tänka långsiktigt, min karriär ligger framför mig, sa Dahlin.

Pojken är helt slutkörd

Småkronornas förbundskapten Torgny Bendelin blev inte förvånad över beskedet.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

I en intervju med Hockeysverige.se bekräftar förbundskaptenen att han sedan tidigare känt till backens situation.

– På JSM-slutspelet i Nyköping så var pappa (Martin Dahlin) där. Jag pratade väldigt mycket med honom där och kände ganska snart att det här inte kommer att gå. Pojken är helt slutkörd, helt tom. Det var inte ens frågan om något övertalningsförsök från min sida. Jag pratade med Niclas Hävelid (assisterande coach) och vi var överens. Han får vara hemma och det är inget mer med det. Han måste få må bra, känna glädje med det han ska göra. Sedan är det ett tufft avbräck. Det är inte vem som helst, säger Bendelin.

Denna säsong spelade Rasmus Dahlin 82 matcher i SHL, CHL, JVM och OS.

ARTIKELN HANDLAR OM