Mel B: ”Jag försökte ta mitt liv”

avMathilde Albinsson

För fyra år sedan svalde Melanie Brown 200 smärtstillande tabletter.

I boken ”Brutally honest” berättar den förra Spice girls-stjärnan hur hon planerade att ta sitt liv.

”Allt eftersom varje piller hamnar i min mun frågar jag mig själv: ’Är du säker?’ Och jag tar ännu ett”, skriver hon i boken.

Melanie Brown dök upp till finalen av ”X Factor” 2014 med blåmärken på kroppen. Finalen föregicks av en livesändning dagen innan som artisten, som agerade jurymedlem i programmet, sjukskrev sig från med kort varsel.

Då skyllde hon frånvaron på magsår, även om det senare framkom uppgifter om att hon skulle ha överdoserat värktabletter.

I sin självbiografi ”Brutally honest” berättar Melanie Brown vad som egentligen hände.

”Här är jag, 39 år gammal, stirrandes i en spegel i badrummet i huset jag hyr i Kensington, London, och håller en öppnad burk med värktabletter från förrådet jag lagrat genom åren, och stoppar ett piller efter vartannat i munnen”, skriver hon i ett utdrag av boken som publicerats av The Sun.

Ville inte dö

”Allt eftersom varje piller hamnar i min mun frågar jag mig själv: ’Är du säker?’ Och jag tar ännu ett. Tio, tjugo, femtio, hundra. ’Är du säker?’

Hon beskriver hur hon bakom den glittrande fasaden kände sig känslomässigt nedbruten och avskild från familjen. Äktenskapet med Stephen Belafonte, som hon skilde sig från 2017, var tumultartat. Enligt The Mirror berättar hon även i boken att hon vid tidpunkten var beroende av kokain, till följd av en depression.

När hon hade tagit piller nummer 200 slogs hon dock av en insikt – hon ville inte dö.

”Självmord var inte lösningen. Jag var tvungen att få mitt liv att betyda något. Jag var tvungen att bli av med tabletterna från min mage innan något skulle hända”, skriver hon och fortsätter:

”Mitt huvud snurrade. Allt jag tänkte var att jag behövde komma ut ur rummet, men av någon anledning satt dörren fast.”

Vaknade upp på sjukhus

Mel B kastade sig mot dörren. Men så småningom började det svartna för ögonen. Hennes sista minnesbild, innan hon vaknade blåslagen på ett sjukhus, var hur hon låg halvt medvetslös på badrumsgolvet.

1 av 2 | Foto: TRF Images / Splash
Melanie Brown.

Var och en av Spice girls-medlemmarna försökte få kontakt med henne under sjukhusvistelsen. Även hennes familj hörde av sig, men den enda hon hade kontakt med var X Factor-kollegan Simon Cowell. Mel B dök trots allt upp på finalen av talangsåpan, i en klänning som visade blåmärken och tecken från senaste dagarnas känslokollaps.

Hon bestämde sig där och då att göra en livsförändring och att skilja sig från Stephen Belafonte.

”Jag är glad att jag inte kollapsade, glad att jag gjorde det.”

ARTIKELN HANDLAR OM