Aftonbladets Jenny Svenberg Bunnel årets förnyare

Hon får Stora journalistpriset 2018

avAmanda Skagerström Lindau

Stora journalistpriset delades i kväll ut i fyra kategorier.

Vinnare i kategorin Årets förnyare är Aftonbladets grafiska formgivare och illustratör Jenny Svenberg Bunnel.

– Det är oerhört välförtjänt. Hon har på ett unikt sätt utvecklat och nyskapat den visuella journalistiken, säger Aftonbladets chefredaktör Lena K Samuelsson.

När nomineringarna till Stora Journalistpriset tillkännagavs för ett par veckor sedan var Aftonbladet en av de stora vinnarna — med två nomineringar i kategorin Årets förnyare.

Under torsdagens prisutdelning avslöjades att vinnaren av priset var Aftonbladets grafiska formgivare och illustratör Jenny Svenberg Bunnel.

– Jag vill tacka alla som har varit med i alla projekt, ni vet vilka ni är. Jag vill också tacka Aftonbladet för att den arbetsplatsen vågar ge sig ut på lite hal is ibland utan att veta om det kommer funka men så ibland funkar det ändå, sa hon när hon tog emot priset.

Juryns motivering till priset löd:

”Hon vitaliserar nyhetsjournalistiken och vecklar ut berättelserna med ett eget tecknat formspråk som överraskar och berör. Det är innovativt och modigt.”

”Oerhört välförtjänt”

– Det är oerhört välförtjänt. Hon har på ett unikt sätt utvecklat och nyskapat den visuella journalistiken. Jenny  Svenberg Bunnel har en förmåga att berätta, också det allra svåraste, som gör vår journalistik begriplig och berörande, säger Aftonbladets chefredaktör Lena K Samuelsson.

Aftonbladets Erik Niva nominerades även han i samma kategori för berättelserna om sina 700 fotbollströjor.

1 av 5 | Foto: CAROLINA BYRMO
Jenny Svenberg Bunell tar emot priset som Årets förnyare.
ARTIKELN HANDLAR OM