"Alla poliser som vill borde få vara med"

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Huvudskyddsombud vill att facket betalar deltagande i Pride

1 av 7 | Foto: Robert Sollare, huvudskyddsombud vid Polisen i Stockholm.

Ett huvudskyddsombud vid Stockholmspolisen vill att alla fackligt förtroendevalda poliser som vill vara med under Pride ska få det - och att Polisförbundet centralt ska betala.
Det vill inte Polisförbundet, som i år betalar kostnaden för fyra poliser.

Förbundet vill istället att alla andra intresserade från landets idag 21 olika polismyndigheter går till respektive länspolisförening - eller till arbetsgivaren - för att få pengarna.
- Och det är inte alls så självklart att gå dit och förnedra sig och kanske få höra att det inte anses viktigt att vara med på Pride, säger Robert Sollare, huvudskyddsombud i Stockholm.

Han deltar för tredje året.
- Alla intresserade poliser borde få vara med. Och det borde vara självklart att Polisförbundet centralt ska betala biljetten och andra kostnader, säger Sollare som även skrivit en debattartikel i Polistidningen.
Polisförbundet säger att man tycker fyra är en lagom stor grupp. I årets budget är 40.000 kronor avsatta för att täcka kostnader under Pride.
- Vi vill prioritera de län som aldrig varit med tidigare. Vi vill öka intresset för frågorna lokalt och att föreslå att man vänder sig dit istället är ett sätt, säger Christina Bran-Dannberg, ombudsman och Pride-ansvarig vid Polisförbundet.

Publicerad: