Montazami: Jag har varit mycket ensam

Av: Lotta Glimstedt

Publicerad:
Uppdaterad:

Hollywoodfrun om sin image, lyxlivet med familjen på helgerna

1 av 3 | Foto: ”Jag hänger inte upp mig på gamla oförrätter. Jag är en glad person som alltid försöker se det positiva i varje situation”, säger Maria Montazami. Foto: VIASAT

Hon älskar sina ostkrokar och har varit gift med samma man i 19 år.

Nu berättar Hollywoodfrun Maria Montazami om hemligheten bakom sitt lyckliga äktenskap – och sin allmänna förvirring.

– Jag har alltid varit lite av en clown, säger Maria Montazami till Nöjesbladet.

Maria Montazami, 43, tar hunden Bella till hundfrisör, pratar gärna om sin fascination för ”ostkrokar” och överraskar sina barn med ett kylskåp.

Hollywoodfrun från Västerås har börjat stjäla rampljuset från Anna Anka i TV3:s ”Svenska Hollywoodfruar”.

– Responsen har varit övervägande positiv, men jag har också fått höra att jag verkar förvirrad och släpig. Jag är lite av en clown och glömmer ofta bort saker, men jag har alltid varit sådan, säger Maria Montazami.

Hittills har hon stått i skuggan av sin kollega Anna Anka, som skapat stor debatt med alla sina utspel.

– Hon har fått all uppmärksamhet på grund av sin frispråkighet. Innerst inne tror jag att hon är en väldigt ensam människa, säger Maria Montazami.

Bor utanför Los Angeles

Hon bor i en lyxvilla i Laguna Niguel utanför Los Angeles med maken och fastighetsmäklaren Kamran, de fyra barnen, hunden Bella och två fåglar. Under veckodagarna sköter Maria all markservice.

– Min man Kamran åker till jobbet tidigt och är oftast inte hemma förrän sent på kvällen. En vanlig dag ser jag till att barnen kommer iväg till skolan, jag shoppar och sköter bankärenden. När de kommer hem lagar jag mat, hjälper dem med läxorna och kör dem till olika fritidsaktiviteter. Det är ett heltidsjobb, säger hon.

Men på helgerna sammanstrålar familjen. Då står lyx, flärd och sammanhållning på schemat.

– Vi plockar fram vår Ferrari och drar iväg på goda middagar med våra vänner. På söndagarna äter vi alltid familjemiddag och lyfter fram vem som har gjort något bra.

Paret Montazami är en sällsynt art i Hollywood. De har varit gifta i 19 år och är fortfarande lika kära, berättar Maria.

– Jag har varit mycket ensam och stått vid fönstret många sena kvällar och väntat på att han ska komma hem från jobbet, men jag gnatar aldrig. Jag hänger inte upp mig vid gamla oförrätter. Jag är en glad person som alltid försöker se det positiva i varje situation, säger hon.

Började som au pair

Paret träffades långt innan Kamran var en förmögen fastighetsmäklare. Deras vägar korsades när han anställde Maria som servitris på sin restaurang. Men det var inte Marias första jobb i USA – hon började som au pair.

– Jag var 22 år när jag kom till USA och tog hand om barnen i en relativt välbärgad familj. Jag fick genast smak för livet i USA. Familjen hade fem olika sorters frukostflingor. Då tänkte jag att det är så man ska leva.

Men minnena av den första tiden i USA har lämnat en bitter eftersmak. En av pojkarna i Marias au-pair-familj torterades till döds några år senare.

– Jag blev chockad när jag läste om vad som hade hänt. Då hade jag bara lite kontakt med mamman. Det kändes fruktansvärt.

”Viktigast i mitt liv”

Marias egen familjebakgrund i Sverige var också turbulent. Hennes föräldrar skilde sig när hon var liten. Pappan har hon ingen kontakt med.

Händelserna har satt djupa spår.

– Familjen är det absolut viktigaste i mitt liv. Jag blir tårögd av lycka när jag tänker på min familj. Vi försöker hälsa på min mamma, syster och bror i Sverige åtminstone en gång om året. Mina barn älskar Sverige. När jag frågade om de ville åka på lyxkryssning till Grekland eller hälsa på i Sverige var svaret givet, säger hon.

Publicerad: