En chockad VM-nation

Publicerad:
Uppdaterad:

Spelarna lämnade Tyskland för att ge Pessotto stöd i natt

Chocken är stor i den italienska VM-truppen efter Gianluca Pessottos självmordsförsök.

Flera av Juventus-direktörens förra klubbkamrater är nedbrutna efter beskedet.

- Jag är förkrossad. Pessotto är världens snällaste, säger landslagskaptenen Fabio Cannavaro till nyhetsbyrån ANSA.

Här får han beskedet Italiens Fabio Cannavaro fick beskedet att Pessotto låg på sjukhuset mitt under presskonferensen. Han blev chockad och reste sig och gick.
Här får han beskedet Italiens Fabio Cannavaro fick beskedet att Pessotto låg på sjukhuset mitt under presskonferensen. Han blev chockad och reste sig och gick.

Fabio Cannavaro, som var lagkamrat med Pessotto i Juventus, fick det tragiska beskedet under en presskonferens under gårdagseftermiddagen.

Han blev bestört och avbröt omedelbart samtalen med journalisterna.

Men Cannavaro är inte den ende i det italienska landslaget som tagit illa vid sig av Pessottos självmordsförsök.

Ytterligare fyra spelare i den italienska truppen tillhör Juventus.

Dessutom var förbundskaptenen Marcello Lippi Gianluca Pessottos tränare i Juventus i många år, och assisterande tränaren Ciro Ferrara ingick i samma backlinje som Pessotto i ett helt decennium.

Flög till Turin

I går kväll lämnade Juventus Alessandro Del Piero och Gianluca Zambrotta, tillsammans med Ciro Ferrara, det italienska VM-lägret i Duisburg och flög med privatjet för att hälsa på Gianluca Pessotto.

Samtliga tre syntes till på Hospitale Molinette i Turin, sjukhuset där Pessotto vårdas för sina skador, men de var i natt alltför uppskakade för att tala med pressen.

Frun på sjukhuset

- De kom in genom en bakdörr, och lämnade sjukhuset samma väg. Ingen fick prata med dem, men flera personer såg dem där inne, säger en källa i Turin till Sportbladet.

Gianluca Pessottos fru fanns också på sjukhuset i natt, trots att det enligt initierade källor är uppbrottet mellan dem som är orsaken till 35-åringens depression.

Sent i natt flög Del Pireo, Zambrotta och Ferrara tillbaka till Tyskland, där de ska förbereda sig för Italiens VM-kvartsfinal mot Ukraina på fredag.

De flesta av de italienska VM-spelarna som stannade kvar i Tyskland ville i går inte heller prata om Gianluca Pessotto. I stället utsågs Inter-backen Marco Materazzi till talesman för gruppen.

- Jag är chockerad, han är en vän till oss. Många av oss har spelat med honom, vi såg honom häromdagen när han kom för att titta på matchen mot Tjeckien. Jag och resten av mina lagkamrater hoppas att han blir frisk så fort som möjligt, vi står honom nära.

David Tanentsapf

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN