Argentinska glädjebeskedet – Messi mot comeback

Presidenten: ”Jag tror att han väljer att spela”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Ricardo Mazalan / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

FOTBOLL

Glada nyheter för alla argentinska fotbollsfans!

Landets stora spelare Lionel Messi, som tidigare meddelat att han tar en paus från landslaget på obestämd tid, ser ut att spela för Argentina i sommarens Copa America.

– Jag tror att kärleken han har för tröjan är så pass stor att han väljer att spela om han blir uttagen, säger presidenten för det argentinska fotbollsförbundet, Claudio Tapia.

Redan efter förlusten i Copa America-finalen sommaren 2016 meddelade Lionel Messi, 31, att han hade gjort sitt i det argentinska landslaget.

Men bara några veckor senare vände han på en femöring och berättade att han skulle spela VM i Ryssland 2018.

– Jag älskar landet och tröjan för mycket, sa han och berättade att det skulle vara för svårt att lämna landslaget.

Sagt och gjort, han spelade VM med sitt Argentina. Laget blev utslagna av mästarna Frankrike i slutspelet, och sedan förkunnade Messi ytterligare en gång att han var klar med sin landslagskarriär, eller åtminstone ta en paus.

Träffades innan finalen i Madrid

Nu kommer en ny tvist i denna historia.

Det argentinska fotbollsförbundets president Claudio Tapia ska enligt Marca ha träffat Messi i Madrid innan den helargentinska finalen av Copa Libertadores – där ska Barcelonastjärnan ha öppnat för att återvända till landslaget lagom till sommarens Copa America i Brasilien.

– När jag träffade honom var han väldigt glad. Förhoppningsvis är han med i nästa laguttagning, säger Tapia och fortsätter:

– Faktum är att han aldrig ens lämnade landslaget. Jag tror att kärleken han har för tröjan är så pass stor att han väljer att spela om han blir uttagen. Det hela hänger på tränaren Lionel Scaloni, inte på Messi.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.