Rekord för Red Bull och Daniel Ricciardo

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

BARCELONA. Uppdaterade bilar, mjuka däck och sol.

F1 2018 är redan rekordsnabbt.

Daniel Ricciardo satte ett nytt varvrekord i Barcelona.

Även den andra dagen under den andra testveckan bjöd på fint väder, närmare 16 grader i luften och sol. Red Bull och Daniel Ricciardo tackade för möjligheterna och visade att teamet i år vill utmana Mercedes och Ferrari i kampen om VM-titeln.

Han körde 165 varv under dagen och med det nya däcket hypersoft körde han ett varv på 1.18,47, det är tre tiondelar snabbare än det gamla rekordet som Felipe Massa hade.

– Det var en bra dag, jag överlevde, säger Ricciardo som skulle ha kört i tisdags, men tvingades till vila eftersom han inte mådde riktigt bra.

– Vi hade en väldigt optimistisk plan för den här dagen, men vi hann med allt. Det var väldigt bra. Jag lär sova gott efter detta och det var skönt att få till ett par snabba varv också. Vi gjorde några förändringar i morse och sedan ett par till när vi kört med mediumdäcket och det verkade som om bilen svarade bra på de.

Bakom honom körde Mercedes båda förare Lewis Hamilton och Valtteri Bottas också in på tider under 1.19. Mästarteamet lät sina förare köra halva dagen var.

1 av 4 | Foto: STEFAN JERREVÅNG

Ericsson tillbaka i morgon

För Sauber körde Charles Leclerc och precis som Marcus Ericsson gjorde under tisdagen körde han ett imponerande antal varv. Nykomlingen hann med 159 varv innan han parkerade i gruset utanför banan. Det snabbaste var på 1.20,918 med de supermjuka däcken, vilket räckte till plats 13 av 14 i resultatlistan.

F1-testerna i Barcelona fortsätter i morgon torsdag och då är det återigen Marcus Ericssons tid att köra.

– Det bästa hade varit om Charles hade kunnat ta bilen ett eller två steg framåt under dagen så att jag kan hoppa i bilen på torsdag och jobba vidare, säger Marcus Ericsson.

– Kan vi göra en racesimulering och ett par snabba varv hade det varit fantastiskt.

Svensken tycker redan att samarbetet med Alfa Romeo och Ferrari har fört teamet framåt och han hoppas på stora framsteg under säsongen. Torsdagen är hans sista testdag för året, på fredag avslutar Charles Leclerc testet för Saubers del och sedan bär det av till Australien.

Där startar säsongen den sista helgen i mars.

F1-bloggen med det senaste nyheterna från F1-testet i Barcelona.

Stora guiden till F1 218 - alla datum, lopp, banor och tider

Lista: Sju snabbaste banorna i formel 1 00:51
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM