Hamilton ohotad i Mexiko

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Rosberg behåller ledningen i VM - Ericsson så nära poäng

Lewis Hamilton gjorde det han kunde.

Han vann Mexikos GP.

– Jag är väldigt glad över segern här, säger han.

Britten tog starten från pole position och kontrollerade sedan Mexikos GP ända in i mål. Han vann före Nico Rosberg vilket gör att Rosberg nu leder VM med 19 poäng när två deltävlingar återstår av säsongen. Fortfarande är det så att Rosberg kan säkra sin titel om han är tvåa bakom Hamilton i de lopp som återtsår av säsongen. Han kan dessutom säkra titeln i Brasilien den 13 november om han vinner det loppet.

– Nico har gjort ett bra jobb den här säsongen och satt sig i den positionen han är, säger Hamilton på prispallen efter loppet.

– Samtidigt är jag nöjd med att ta min första seger i Mexiko.

Rosberg behåller ledningen

Även VM-ledaren Nico Rosberg var nöjd med reusltatet.

– Det var var en dag, men Lewis var väldigt snabb och det är bara att acceptera andraplatsen, säger Rosberg.

Max Verstappen (Red Bull)  gick sedan i mål som trea, men han eftersom han körde av banan och domarna ansåg att han tjänade på den manövern fick han ett tidsstraff på fem sekunder. Det gör att Sebastian Vettel, Ferrari, slutade på plats tre i loppet och Daniel Ricciardo, Red Bull som fyra. Verstappen slutade därmed på plats fem.

Ericsson stark

Sauber och Marcus Ericsson står fortfarande utan poäng. Svensken var inblandad i en situation redan i starten och trycktes av banan av Manors Pascal Wehrlein ( som i sin tur fick en knuff av Esteban Gutierrez).

– Jag trodde det var rätt illa och att jag inte skulle kunna fortsätta. Men jag lyckades ta mig in i depån och där kunde vi inte se att det var så illa., säegr Ericsson till Viasat Motor.

Sedan kom han tillbaka och körde mycket bra. Han  gick i mål på plats elva vilket är säsongens bästa placering och han var en placering från poängen - det betyder att Sauber fortfarande ligger på elfte och sista plats i konstruktörs-VM. 

– Det är det bästa race som jag har gjort under F1-karriären, säger svensken som imponerade när han körde 69 varv på ett och samma set däck.

–  Det var inga missar, och tempot jag höll var helt grymt. Det skulle inte gå att åka i tempot jag gjorde.

Nästa deltävling avgörs i Brasilien den andra helgen i november.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM