Här pumpar Auba upp Borussia Dortmund

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Formstarke anfallaren firade enda målet i Der Klassiker med armhävningar

Foto: TT

Han har slagit volter, gjort honnörer och klätt ut sig till spindelmannen.

Nu pumpade Pierre-Emerick Aubameyang, 27, upp Borussia Dortmund med armhävningar som målgest med Der Klassikers enda fullträff.

– Jag är stolt, säger han.

Med nära en tredjedel av Bundesliga spelad var en seger för Borussia Dortmund nödvändig för att inte halka för långt efter vare sig Emil Forsbergs Leipzig eller motståndarna Bayern München.

Hemmalaget rivstartade Der Klassiker hemma på Westfalenstadion inför gul vägg och 81 000 åskådare.

Mål igen av Auba

Efter elva minuter avslutade måltjuven Pierre-Emerick Aubameyang ett fint hemmaanfall.

Dortmundanfallaren, som i förra Bundesligaomgången gjorde fyra mål, stötte in ett inspel från höger från Mario Götze.

Bayern München växte in i matchen, men det var åter Aubameyang som hade de bästa lägena i början av andra halvlek med ett friläge (46) och en nick (49) innan Xabi Alonso träffade ribban (61).

Aubameyang hade chansen att stänga matchen när han fick lång tid på sig, åter helt frispelad, men avslutade mitt på Manuel Neuer (71).

Gabonanfallarens mål från första halvlek blev stormötets enda och innebar Bayern Münchens första förlust i säsongens Bundesliga. Gästerna hade sällsynt svårt att skapa målchanser mot ett defensivt starkt hemmalag.

Brukade göra volter

Aubameyang, som värvades från franska Saint-Etienne sommaren 2013 och som förutom mängder av fullträffar för Dortmund, är också känd för sina speciella målgester.

Tidigare gjorde han ofta volter, han har gjort honnörer, speciella danser, haft med sig en mask i ena strumpan (!) för att fira som Spindelmannen, slängde den här gången sig mot marken efter sitt mål och gjorde ett par armhävningar.

Målet och segern pumpade onekligen upp Borussia Dortmund som klättrade till tredje plats i Bundesliga, sex poäng efter Mini-Foppas Leipzig och tre poäng efter Bayern München.

– Det var en underbar känsla att vinna. Andra halvlek var galen. Vi fick jobba väldigt hårt, men vi förtjänade segern, säger Aubameyang i Eurosport.

– Publiken och det enorma stödet var viktigt. Det var känslosamt, vi är väldigt, väldigt nöjda, säger han.

Delad skytteligaledning

Segermålet var Aubameyangs 12:e fullträff den här säsongen i Bundesliga och han delar skytteligaledningen med Kölns franske anfallare Anthony Modeste.

Vad betyder målet för dig?

– Jag är väldigt stolt, men jag måste tacka laget för vi jobbar väldigt bra tillsammans. Jag såg att Modeste gjorde mål tidigare i dag och jag vill inte släppa iväg honom i skytteligan..., säger Aubameyang med ett skratt till Eurosport.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.