Luleå bröt till slut sin tunga förlusttrend

Av: Emil Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Skönt! Det var länge sedan vi fick känna på att vinna”

LULEÅ. Över två mållösa matcher, fem raka förluster och hårt kritiserade.

Men när seriens formstarkaste lag kom på besök bröt Luleå båda de negativa trenderna när Växjö besegrades med 4–2.

– Skönt! Det var länge sedan vi fick känna på att vinna, säger tvåmålsskytten Craig Schira.

Luleå vann äntligen igen.
Foto: Bildbyrån
Luleå vann äntligen igen.

Luleå inledde SHL–säsongen starkt. Stor anledning till det var ett stabilt försvarsspel, någonting som tog länge att få ordning på föregående säsong.

Men sen hände något.

För inför tisdagens match mot Växjö hade Luleå hela fem raka förluster, och laget hade inte gjort mål på över två matcher. Laget har också fått utstå en viss kritik och framförallt de tilltänkta toppspelarna som inte levererat som förväntat. Ingenting talade heller att norrbottningarna skulle bryta den dystra trenden då SHL:s formstarkaste lag Växjö kom på besök – men Luleå ville annat.

”Härligt att vinna”

LÄS VIDARE

För efter en svag första period kunde Luleå besegra Växjö med 4–2. Och segerreceptet var spel i numerärt överläge. Stor matchhjälte blev Craig Schira som prickade in båda målen i den spelformen.

– Skönt! Det var länge sedan vi fick känna på att vinna, vi hade nästan glömt bort hur skönt det är, säger Craig Schira till Sportbladet och fortsätter:

– Härligt att vinna när vi spelar så pass bra. Senaste matcherna har vi inte spelat särskilt bra och har haft svårt att göra mål. Det här var viktigt för laget.

Vad är anledningen till att ni bryter den dystra förlustraden?

– Vi spelade tillsammans. Vi gjorde inte jobbet individuellt, istället lät vi pucken göra jobbet. Vi jobbade hårt, men anledningen var att vi spelade tillsammans.

 Efter senaste förlusten med 4–0 mot jumbon Leksand låste Luleå in sig och hade ett snack – någonting som verkar ha gett resultat omgående.

– Vi diskuterade vad vi gjorde för fel, och varför vi inte gjort tillräckligt många mål senaste tiden. Vi kom överens om att gå tillbaka till grunderna och spela enkelt.

”Kunde spela ut bättre”

Inför fjolårets säsong värvade Luleå in Brynäs forwardsstjärna Bill Sweatt. Men stora delar av förra säsongen spolierades av skador. Den här säsongen var det tänkt att det skulle flyga för amerikanen – men säsongsinledningen har varit tuff.

Mot Växjö hittade han däremot rätt när han satte slutresultatet 4–2 – någonting som var viktigt.

– I och med att vi hade fem raka förluster var det skönt att ha en tvåmålsledning sista minuterna. Vi kunde spela ut bättre, så det var ett viktigt mål, säger Bill Sweatt.

Publicerad: