Bilden väcker frågor: ’Ni får dra paralleller’

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Jennie Johansson vill inte berätta varför hon stoppas från landslaget.

Men kanske gav den regerande världsmästaren en kryptisk ledtråd förra veckan.

För visst handlar de här raderna om ett bråk?

Bilden som Jennie Johansson retweetade.
Bilden som Jennie Johansson retweetade.

Vad har egentligen hänt mellan två av Sveriges bästa simmare och deras förbund? Jennie Johansson och Michelle Coleman får fortsätta att träna med landslagets resurser, de leds för tillfället av NEC-tränaren Andrei Vorontsov, men tillåts inte tävla för Sverige.

Från förbundshåll ligger locket på. När Sportbladet träffar Johansson på Eriksdalsbadet i Stockholm dagen före SM vill hon inte ge någon kommentar.

Publicerade budskap på Twitter

Enligt Michelle Coleman beror det drastiska beslutet inte på en enskild händelse utan på flera incidenter. Duon ska ha fått reda på att de stoppas för en månad sedan, vilket kan tyda på att Jennie Johansson har kommenterat konflikten på sitt Twitterkonto, då hon 25 oktober retweetade – alltså återpublicerade – några rader från en kanadensisk kiropraktor.

Budskapet beskriver två sätt att hantera en konflikt, att en part kan välja mellan att bli upprörd eller ta åt sig av kritik.

"När vi stängda för idéer hör vi kritik

När vi är öppna för kritik får vi goda råd"

"Det har varit tufft"

Sportbladet läser upp raderna för Michelle Coleman.

– Tvittrade hon det? Okej. Ni får dra de paralleller och spekulera hur ni vill, men jag tänker inte kommentera varför vi är avstängda. Vi har kommit överens med simförbundet om att vi inte går ut med mer. Men vi håller på att lösa det här internt.

Hur uppfattar du att Jennie mår?

– Jag vill inte kommentera mycket, men jag kan säga att det har varit tufft. Det är jättetråkigt. Vi blickar fram emot långbanesäsongen.

Publicerad: