”Ronaldo åker på ett fängelsestraff”

avMartin Tolén

Skattemyndighetens krav: ”Är ett stort brott”

Foto: TT

Cristiano Ronaldo misstänks för skattebrott.

Och om han fälls riskerar Real Madrid-stjärnan mellan två och sex års fängelse, enligt spanska skattemyndigheten.

– Det här är ett stort skattebrott, säger generalsekreteraren José María Mollinedo.

Cristiano Ronaldo, 31, misstänks – precis som José Mourinho och en rad andra spelare – för skattebrott.

Real Madrid-stjärnan anklagas för att ha gömt undan över en miljard kronor i skatteparadiset Brittiska Jungfruöarna.

Detta trots att Ronaldos representanter ska ha mottagit en varning från en advokatfirma redan innan överföringen blev verklighet.

”Mina vänner, strukturen som ni har skapat kommer att orsaka allvarliga problem för spelaren i det här fallet (Cristiano Ronaldo)”, skrev advokaten Julio Senn i ett mejl till Ronaldos agent Jorge Mendes enligt El Mundo.

”Minsta straff är tre år”

Nu riskerar 31-årige Ronaldo att straffas hårt.

El Mundo skriver att spanska skattemyndigheten anser att brottet är så pass grovt att Ronaldo bör dömas till mellan två och sex års fängelse.

I så fall skulle portugisen inte kunna avtjäna sitt straff utanför fängelset vilket Barcelonastjärnorna Lionel Messi och Javier Mascherano gjort efter att ha fått straff under 24 månader.

– Vi anser att det här är ett stort skattebrott. Det minsta fängelsestraffet Ronaldo kan åka på är tre år och maximalt sex år. Enda chansen att få ner fängelsestraffet till två år är att erkänna brottet och betala tillbaka beloppet, säger spanska skattemyndighetens generalsekreterare José María Mollinedo.

Får stöd av Real Madrid

Cristiano Ronaldo har hela tiden hävdat sin oskuld.

Och stjärnan tas även i försvar av Real Madrid efter den senaste tidens anklagelser.

”Med anledning av de senaste dagarnas misstankar från det spanska skatteverket mot vår spelare Cristiano Ronaldo kräver Real Madrid maximal respekt för spelaren i fråga. Cristiano Ronaldos beteende har varit exemplariskt under hela sin tid i klubben”, skriver Real Madrid i ett uttalande på sin hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM