Telefonbuset från 80-talet gör succé

avFrasse Levinsson

NYHETER

Hittade 30 år gamla kassetter hemma – nu har tusentals lyssnat

1 av 3

Johan Håkansson hittade en låda med 30 år gamla busringningar hemma.

Nu gör de succé på Youtube.

– Jag kände på mig att det kunde vara en guldgruva. Och det var det ju verkligen, säger han till Aftonbladet.

Nyligen hittade Johan Håkansson, 41, från Kalmar en låda med kassettband från 80-talet med busringningar som han gjorde med sin kompis Pontus när de var 15 år.

– Det var ju väldigt roligt. Jag hade en liten farhåga att det inte skulle vara så kul i dag men det var det ju verkligen, säger han.

Han la upp klippen på Youtube och nu gör de stor succé. Hans Facebookinlägg har delats över 800 gånger och tusentals människor har lyssnat på de 30 år gamla busringningarna.

– Jag hade inte kunnat tro att det skulle bli så här stort. Men det känns ju jätteroligt, säger han.

Helt oregisserat

Inspelningarna gjordes med hjälp av två telefoner med nummerskiva och en freestyle. Johan och Pontus tejpade telefonerna mot varandra, letade upp två personer som hette samma sak i telefonkatalogen och lät dem prata med varandra.

– Till skillnad från många andra busringningar var det helt oregisserat. Jag tror att det var mer så förr att man inte la på luren direkt, utan man pratade på till man var klar. Särskilt den äldre generationen.

Var före ”Hassan”

Johans personliga favorit är när de ringer upp två personer som heter Ingrid Sjöström.

– Det visar sig att den ena tror att hon har en svägerska som heter Ingrid Sjöström och att det är hon, varpå stor förvirring uppstår. Sedan ringde vi upp den Ingrid Sjöström och lät alla tre prata med varandra.

Det här var ju före ”Hassan”. Vad var det som inspirerade er?

– På den tiden var det nog lite allmänt att hålla på med busringningar. Kanske inte just att spela in det, men många har nog gjort liknande grejer. Det är nog därför det här sprids nu. Det är lite nostalgikänsla.

Lagt busringningarna bakom sig

Nuförtiden arbetar Johan på ett mikrobryggeri. Busringningarna har han lagt bakom sig.

– Haha, nej det har jag lagt av med. Jag tror inte att det är lika lätt i dag heller när folk blir uppringda av telefonförsäljare och har nummerpresentatörer. Nu lägger man nog på direkt, säger Johan Håkansson.

Se ett best of-klipp med busringningarna ovan

ARTIKELN HANDLAR OM

Youtube

Kalmar