”Har varit på Roman Abramovitj yacht”

avKristopher Karlsson

Publicerad:

Olsen avslöjar intresset från storklubbarna

1 av 3 | Foto: TT
Olsen.

Morten Olsen, 66, tackades i går av efter 16 år som dansk förbundskapten.

Då avslöjade han några av storklubbarna som försökt värva honom under Danmark-tiden.

Det var efter EM 2000 som Morten Olsen tog över efter svenske Bo Johansson som förbundskapten för det danska herrlandslaget. Därefter blev det fyra stora mästerskap av åtta möjliga och när det klickade spelade Danmark fantastisk fotboll.

Men efter playoff-förlusten till sommarens Frankrike-EM mot Sverige var det dags för Olsen att lämna förbundskaptensjobbet. I går tackades han av hos det danska förbundet, med hela dansk fotbolls adel på plats för att säga tack och adjö.

”De ville ha honom”

Förutom bland Michael Laudrup, Daniel Agger, Stig Töfting, John Dahl Tomasson var även Olsens ersättare Åge Hareide på plats.

Under tiden som förbundskapten har Olsen återkommande kopplats ihop med storklubb och större landslag. Förbundets tidigare generalsekreterare Jim Stjerna Hansen bekräftar vid Olsens avsked att det funnits ett kontinuerligt intresse utifrån för förbundskaptenen, och att det tog sin start efter EM 2004 då danskarna åkte ut i kvartsfinal mot Tjeckien.

– När vi kom hem från EM 2004 fick meddelanden från det holländska och tyska fotbollförbundet. De vill ha honom. Men Morten sade alltid att om inte vi (danska förbundet) ansåg att det var en bra idé så accepterade han det. Och vi ville inte bli av med Morten, säger Hansen enligt Ekstrabladet.

Pratat med Beckenbauer

Huvudpersonen höll inte heller igen när han berättade om intresse från klubblag ute i Europa – och att Chelseas ryske ägare försökte locka honom till London-klubben.

– Jag har varit på Roman Abramovitj yacht vid Kronborg. Jag har snackat med Franz Beckenbauer (Bayern München), och Rudi Völler (Bayer Leverkusen). Jag har pratat med Volkswagen-fabriken och vi talade om annat om än bilar (klubben är storsponsor till Wolfsburg). Men jag har aldrig ångrat att jag blev kvar som förbundskapten. Det har varit ett fantastiskt jobb, säger Olsen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM