Uppgift: Irritation efter nya utspelet

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Inte den som vill bli kalsongmodell...”

Bale och Ronaldo
Foto: AFP
Bale och Ronaldo

Det fortsätter att storma i Real Madrid.

Efter att Gareth Bales agent fällt en hånfull kommentar mot Cristiano Ronaldo tvingas nu Rafa Benitez slå fast:

– Det finns inga problem mellan spelarna!

Gareth Bales agent, Jonathan Barnett, var en rubrikernas man i våras då han basunerade ut att hans adept fryses ut av sina lagkamrater.

– De andra spelarna måste passa honom oftare. Gör de det, så kommer han att bli Real Madrids bäste spelare. Jag hoppas klubben tar tag i detta, sa Barnett varpå dåvarande tränaren Carlo Ancelotti gick till motattack och slog fast att agenten ”inte besökt en enda träning”.

Hånfull kommentar

Nu har den walesiske stjärnans agent återigen fällt kommentarer som enligt spanska AS orsakat spänningar i Real Madrids spelartrupp. Det var i en intervju med The Guardian som Jonathan Barnett ombads jämföra Gareth Bale med Cristiano Ronaldo och svarade:

– Gareth är en grym fotbollsspelare. Det är allt. Han har så klart reklamuppdrag han också, men han viger sitt liv åt att bli den bäste spelaren i världen. Han är inte den som drömmer om att bli känd som kalsongmodell…

En tydlig pik till Cristiano Ronaldo vilket enligt spanska medier gjorde Real Madrid-tränaren Rafa Benitez så pass orolig att han direkt vände sig till Bale för att reda ut om det fanns något agg mot portugisen från walesarens sida.

Bale uppges ha svarat Benitez att han inte står bakom agentens kommenter och att han själv skulle be Ronaldo om ursäkt på nästa träning.

”Inga problem”

Nu uppger Madrid-baserade tidningen AS att Ronaldo och hans agent Jorge Mendes tagit illa vid sig av kommentaren och att 30-åringen vädrade sin frustration hos presidenten Florentino Perez i samband med Guldsko-galan i tisdags.

Men nu garanterar tränaren Rafa Benitez att irritationen inte kommer att påverka laget.

– Min uppgift som tränare är att ta hand om mina spelare. Jag kan inte styra över vad agenter säger. Men om det uppstår en konflikt, så pratar jag med spelarna, och löser problemet. Det finns inga problem mellan Bale och Ronaldo. Men det är som vanligt; allt förstoras upp här i Real Madrid, säger Benitez.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.