Mercedes dominerar i Ryssland

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Rosberg har pole positioon - miss av Ericsson

Foto: AFP

Nico Rosberg hade pole positon i Ryssland 2014.

I dag upprepade han den bedriften.

– Det känns jättebra, säger han.

Kvalet startade utan Carlos Sainz, som kraschade illa under den tredje träningen inför Rysslands GP och som befinner sig på sjukhus. Spanjoren är oskadd, men stannar på sjukhuset över natten.

– Allt är okej, det är inget att bekymra sig om, hälsar han via twitter.

– Jag funderar redan över hur jag ska övertyga läkarna om att jag ska vara med i startuppställningen i morgon.

Tufft för Ericsson

Många förare hade svårigheter att hitta rätt på banan i Sotji, Williams Felipe Massa försvann överraskande i Q2 och Marcus Ericsson som hade stora förhoppningar inför kvalet misslyckades redan i Q1.

– Det var ett väldigt stökigt kval, säger Ericsson till Viasat Motor.

– På det första försöket på det första setet däck var det gulflagg och jag fick slå av. På det andra var det mycket trafik. På det andra setet däck så var det också struligt.

Kört för lite

Han var 17:e man, men eftersom McLarens Fernando Alonso, 16:e, har en bestraffning med sig så startar svensken från plats 16.

– Det är svårt att säga vad vi kan göra, vi har inte kört så mycket här vilket gör att det är svårt att förutse, säger Marcus Ericsson.

– Men när man kvalar så långt ner är det inte upplagt för något superrace. Vi ska vara med och fajtas och sedan får vi se vad det räcker till.

Mercedes i topp

Bäst kvalade Mercedes, Nico Rosberg tog pole position i Rysslands GP, tre tiondelar före den VM-ledande teamkollegan Lewis Hamilton.

– Jag är väldigt nöjd med pole position, säger VM-tvåan Rosberg på presskonferensen.

– Det har varit en svår helg för oss alla eftersom vi har tränat väldigt lite. Trots det hade jag en bra balans i bilen och det var ett bra kval. Visst fick vi gissa lite när det gällde inställningarna, men det gick bra och vi fick till ett bra varv.

Han och Mercedes kan säkra konstruktörsmästerskapet i morgon.

– Det är sjävlklart ett stort mål för teamet, men för mig är det också viktigt att jag minskar gapet upp till Lewis som leder VM, säger Rosberg.

Williams Valtteri Bottas hade den tredje bästa tiden och delar andra startled med Ferraris Sebastian Vettel.

Publicerad: