Johans föräldrar: Att göra skillnad

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Som föräldrar till Johan vill vi tacka för allt stöd och värme som givits från er alla. Att så många människor från hela Sverige och världen har visat sitt stöd för Johan och Gunnar är helt överväldigande. Det gör skillnad och jag tror faktiskt att det gör skillnad för hela Sverige.

Det var också Johans skäl att åka till Afghanistan - Att göra skillnad.

När Johan mötte barfota barn, springandes i kylan, stärktes hans vilja att göra skillnad. När by äldsten tog emot soldaterna och bjöd på te stärktes Johans tro på att deras närvaro är meningsfull och att den på sikt leder till en positiv förändring.

Innan insatsen påbörjades fick bara pojkar och i princip inga flickor gå i skolan. Nu är det många flickor som ges möjlighet till utbildning. Det gör skillnad.

För att göra skillnad betalade Johan och Gunnar det högsta priset.

Det mest smärtsamma en förälder kan uppleva är att förlora ett barn. Våra fyra söner har förlorat en älskad bror. Malin, Johans käresta, har förlorat en livskamrat. Kollegor och vänner har förlorat en kompis.

Att vara med om gårdagens spontana ljus ceremoni – gör skillnad för oss i familjen. Vi känner att vi inte är ensamma i vår stora sorg.

Det för oss viktigaste är att imorgon få hem Johan och hans Malin.

Tack alla Ni tusentals härliga människor som gör skillnad!

Järfälla 2010-02-09

Michael och Eva Palmlöf

Publicerad: