Sandelin togs av polis – igen

Av: Johanna Hellsten, Martin Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sångstjärnan blev av med körkortet: Jag är så ledsen

1 av 3 | Foto: fick åka till polisstationen Christer Sandelin togs av polisen efter att han kört mot rött ljus. ”Kändes otroligt pikant” säger han.

Christer Sandelin körde mot rött och blev av med körkortet i centrala Stockholm.

Artisten togs med till polisstationen misstänkt för rattfylla.

– Jag har inte druckit, säger han.

Han har gjort succé tillsammans med de andra deltagarna i ”Så mycket bättre” i TV4.

I går vid 17.36 togs Christer Sandelin, 49, av polis på Lidingövägen i Stockholm efter att han kört mot rött ljus.

– Det kändes otroligt pikant. Jag var på väg att hämta min son från fotbollsträningen och var stressad, och det slog om till rött på Lidingövägen, säger han.

Christer Sandelin tvingades lämna bilen utanför Stockholms stadion och fick följa med polispatrullen till Norrmalms polisstation, enligt polisrapporten misstänkt för rattfylleri.

– De tog blodprov och jag blåste och allting, så det jag gjorde var inget rattfylleri, säger han i en taxi på väg hem till sin lägenhet.

Inte första gången

Så sent som i slutet på september åkte Christer Sandelin fast för rattfylla med 0,24 promille alkohol i blodet. Och förra veckan körde han 38 kilometer i timmen på en 30-väg i Stockholm.

”Hade inte druckit”

– Första gången hade jag druckit, när jag körde för fort hade jag inte druckit och nu har jag heller inte druckit, säger han.

Eftersom det var tredje incidenten på kort tid blev han nu av med körkortet. När han får tillbaka det vet han inte än.

– Jag får ha det vilat i kanske en månad, det vet inte jag. I och med att de här tre incidenterna hänt under så kort tid så kan de ta körkortet i en eller tre månader, säger han.

”Min son skäms”

Det värsta menar han är att polisen tog honom precis framför ögonen på sonen.

– Jag är så ledsen, jag är så ledsen, jag är så ledsen. Han skäms något överjävligt för sin pappa. När hans pappa står och pratar med polisen så känns det som om hans pappa är boven eller dum, säger han.

Vad säger du till honom nu?

– Man säger sanningen, som det är. Pappa är ingen mördare, jag är ingen galning, jag har inte gjort någonting hemskt. Däremot åkte jag mot rött ljus och så har jag två andra förseelser tidigare som gjorde att det blev den här situationen, säger han.

Publicerad: