18-åring sköt sig i huvudet – inför tjejen

Lekte rysk roulett med sin revolver

MALMÖ

18-åringen från en sydsvensk stad plockade ut fem kulor ur den hemmagjorda revolvern, snurrade cylindern och satte pipan mot höger tinning.

Inför sin filippinska flickvän sköt han sig till döds.

Tonåringen från Sydsverige var i Bago City i Filippinerna för att träffa sin flickvän över jul och nyår. De skulle bland annat planera sitt bröllop senare i år. Samtidigt hälsade han på sina mor- och farföräldrar.

Tog fram revolvern

I torsdags eftermiddag var han tillsammans med flickvännen i Purok Lubi. På kvällen plockade han fram sin hemmagjorda revolver med kaliber 38.

Enligt den lokala polisen spelade han rysk roulett inför sin flickvän.

– Skottet avlossades halv sju på kvällen, enligt polismästare Mark Edison Belarma. Offret var en svensk medborgare på 18 år.

Polisens utredare hittade den utplockade ammunitionen på platsen och anser det klarlagt att svensken medvetet plockat ur fem av de sex kulorna för att utmana ödet i en rysk roulett. Den sjätte kulan satt i loppet när han tryckte av.

Flickvännen och släktingar förde 18-åringen till Riverside Medical Center i Bacolod City där läkarna bara kunde konstatera att han var död.

UD bekräftar

– Vi kan bara bekräfta att en svensk avlidit av en skottskada på ett sjukhus i Bacolod, säger Nina Ehrsman på UD:s presstjänst. Vi vet inget om omständigheterna, bara att en polisutredning pågår på orten.

18-åringens föräldrar var i fredags på sonens skola och informerade skolledningen om att han var död.

– Vi visste att han befann sig i Filippinerna och hade bara några dagar tidigare kontaktat föräldrarna för att höra att han inte drabbats av katastrofen i Asien, berättar skolans rektor. De berättade då att han var välbehållen.

”Han var skjuten”

– Nu återkom de och sa att han var skjuten. Några detaljer om vad som hänt berättade de inte. Jag tror inte de själva visste.

Pojkens mamma har nu rest till Filippinerna, bland annat för att begrava honom där. Hon kommer själv ursprungligen därifrån men flyttade för flera år sedan till Sverige med sin son och har bildat ny familj här.

”Många mår dåligt”

– Pojken hade ett stort socialt nätverk på skolan, berättar rektorn. Det är många som är berörda och mår dåligt. Vi har satt i gång en krisgrupp som stöttar de elever som behöver det. Senare i veckan kommer vi att arrangera en minnesstund för att hedra hans minne.

18-åringen gick sista året på gymnasiet.

Pelle Tagesson