Arne gjorde märkligt postfynd ute i skogen

avDennis Jörnmark Callstam

När Arne var ute på jakt fick han korn på något helt annat än älg – nämligen en samling post på villovägar, rapporterar Smålandsposten.

– Det är tragiskt att man tar kort och brev som en tant kanske skrivit till sitt barnbarn, säger Arne till Aftonbladet.

Arne Karlsson hade varit ute på jakt i de småländska skogarna när han på väg upp mot Granhults träkyrka – Sveriges äldsta i sitt slag – fick syn på något under en gran.

Först såg det ut som en hög skräp, men Arne tittade närmare på det.

– Så ser jag att det är en stor hög med julkort och brev och försändelser. Presenter och sånt, massor av brev och kort, säger Arne.

Ska delas ut

Han tyckte att det var ett tragiskt öde som julhälsningarna gått till mötes och kontaktade polisen. Tillsammans med två jaktkompisar tittade han närmare på posten.

– Jag kände igen en del adresser från bygderna. Så det kändes tragiskt, säger Arne.

De fick ta med sig breven in till polisstationen i Växjö. Enligt polisen där ska de ha stulits från en brevlåda i Norrhult. Nu har de lämnats över till PostNords personal som ska se till att de kommer rätt, trots viss försening.

– Jag tycker det är tragiskt att man tar kort och brev som kanske någon liten tant skrivit till sina barnbarn.

”Hade skjutit direkt”

Arne är riktigt upprörd över posttjuvarnas beteende.

– Det är ett riktigt gangsterstreck. De kan vara glada att vi inte kom med jaktlaget, då hade jag skjutit direkt, haha, säger han i skämtsam ton.

Han har själv drabbats av posthaverier vid några tillfällen. En gång hamnade en större utbetalning till hans konto hos en äldre kvinna i Skara. Men det löste Bankgirot åt Arne.

– Det har hänt mig ja, några meddelanden som rört mina företag har också kommit fel, men det har ordnat sig, säger Arne.

ARTIKELN HANDLAR OM

Växjö

Småland