Domen: ”Lindelöf behöver en kram”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Victor Nilsson Lindelöf är kraftigt ifrågasatt i England.

Efter insatsen mot Swansea kommer nya rubriker kring den svenske landslagsmittbacken.

”Allt Lindelöf behöver nu är lite kärlek”, skriver Daily Mirror.

Victor Nilsson Lindelöf, 23, har fått en tuff start i Manchester United.

Utpekad som ”inte redo för Premier League” av José Mourinho, ifrågasatt internt och dessutom olycksfågel i sitt första längre inhopp i ligan borta mot Huddersfield i lördags.

– José måste rannsaka sig själv. Det finns akademispelare som är bättre, men han vill spendera 350 miljoner kronor på någon från Benfica som inte är tillräckligt bra, sa förre Premier League-tränaren Tim Sherwood om Lindelöfs insats.

Foto: Lewis/ProSports/REX/Shutterstock / Rex Features
Foto: McManus/BPI/REX/Shutterstock / Rex Features

”Lindelöf behöver en kram”

Men trots tavlan fick Lindelöf chansen borta mot Swansea i ligacupen i går.

Manchester United vann med 2–0 efter två mål av Jesse Lingard, men Lindelöfs insats imponerade inte. Lokaltidningen Manchester Evening News tyckte att den svenske mittbacken var sämst av samtliga Unitedspelare.

”Hade återigen problem med höga bollar. Verkar lite osäker men lär ha dragit nytta av en hållen nolla”, skrev tidningen bland annat och hävdade att Mourinho spelade med trebackslinje för att ”boosta Lindelöfs självförtroende”.

Och rubrikerna kring svensken stannar inte där.

Brittiska Daily Mirror tar upp Lindelöfs självförtroende som en av de fem samtalspunkterna efter matchen.

Tidningen menar att 23-åringens svaga insatser tidigare och kritiken som riktats mot honom påverkar insatserna på planen.

”En ’jet-settad’ Victor Lindelöf behöver en kram. Efter hans mardröm mot Huddersfield behövde han en seger för fansen och för att lugna ned sig själv. Det startade dock inte så bra, men han spelade upp sig ganska snabbt och imponerade till och med – även om det är långt kvar innan han är ordinarie. Allt Lindelöf behöver nu är lite kärlek”, skriver tidningen.

LÄS VIDARE

Får stöd av klubbikonen

Även Manchester United-ikonen Ryan Giggs vägrar att ge upp hoppet om Lindelöf.

Den förre Manchester United-mittfältaren tror att svensken kan bli en stor mittback.

– En spelare som fått mycket kritik är Lindelöf, men han ska inte räknas bort ännu. Några spelare kommer till Premier League och presterar direkt medan andra behöver ett halvår eller uppemot ett år som det var för Patrice Evra, Jaap Stam och Nemanja Vidic och de utvecklades till fantastiska spelare, säger Giggs enligt Sky Sports.

Publicerad: