Uttrycksfull Gemma Arterton i historia det är lätt att dras med i

Publicerad:

FILM

Summerland

Regi Jessica Swale, med Gemma Arterton, Gugu Mbatha-Raw, Lucas Bond, Tom Courtenay.

FILMRECENSION. En lesbisk kärlekshistoria med förhinder.

”Summerland” är en mycket annorlunda brittisk historia från andra världskriget.

DRAMA. I slutet av andra världskriget får författaren Alice Lamb (Gemma Arterton) ta hand om en liten grabb, Frank (Lucas Bond), som skickats ut på landsbygden från London, för att undgå tyskarnas bombardemang mot huvudstaden. Motvilligt går hon med på det. Hon är inte så förtjust i barn.
Vi har då redan sett hur hennes stora kärlek (Gugu Mbatha-Raw) lämnade henne några år tidigare för att hon hellre ville leva ett heterosexuellt ”normalt” liv med barn och familj.
Sedan följer en rad både dramatiska och tragiska händelser. Ändå har man på ett mirakulöst sätt gjort en slags feelgood-film. Trots kriget i bakgrunden. Trots att ett lesbiskt förhållande över rasgränserna knappast kan ha varit så vanligt och okontroversiellt på engelska landsbygden på den tiden.
Trots de invändningarna, är det ändå lätt att svepas med av en berättelse som är gripande och vacker, med en uttrycksfull Gemma Arterton i centrum.

Hon har allt som krävs, från utseende till djup i skådespeleriet, så det är märkligt att hon inte är en större filmstjärna än hon är.

Publicerad:

LÄS VIDARE